Buna ziua! Doresc sa-mi deshid un club de copii cu librarie cafenea in incinta 9cu carti exclusiv pentru copii si parinti) si nu stiu ce forma juridica sa aleg. M-am interesat in mare si nu reusesc sa-mi dau sama care m-ar avantaja. La Intreprindere Individuala m-ar putea ajuta si sotul in cadru legal pe baza unei declaratii, contabilitatea e simpla, dar am inteles ca in caz de probleme financiare toate bunurile noastre intra in joc. La SRL-D nu platesc acum infiintarea, as avea posibilitatea de atragere de fonduri neramburasbile, bunurile mele ar fi protejate, dar taxele se vor plati altfel, ma vor costa mai mult si contabilitatea se cere in partida dubla, deci imi trebuie contabil. Asta ar creste costurile. Cineva imi recomanda ONG. Puteti sa ma ajutati sa iau decizia potrivita? Multumesc!
Din punctul meu de vedere SRL-D, avand in vedere ca patrimonial srl si cel personal nu se confunda.
ONG nu poate fi vorba intrucat nu este o activitate fara scop patrimonial.
Iar la II trebuie anumite diplome, certificari care pot face sa fie o forma greoaie de exercitare a activitatii.