avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sponsorizare / donatie / publicitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sponsorizare / donatie / publicitate

Buna ziua. M-am intalnit ieri cu o problema destul de mare pentru mine si nu stiu cum s-o rezolv. Eu, impreuna cu niste prieteni ne-am strans sa facem o echipa de fotbal la care sa participam intr-un turneu de amatori. Am dat cateva mailuri prin care sa cerem o suma de bani pentru sponsorizare / donatie / publicitate. Ieri am fost sunat de cineva care a spus ca este interesat de o asemenea colaborare, insa principala problema este cum vor putea ei justifica acei bani, atata timp cat noi nu putem sa le dam factura? Banuiesc ca nu este de ajuns doar contractul de sponsorizare (sau ce trebuie facut). Societatea care doreste sa ne ajute in acest sens este din Austria si nu are personalitate juridica romaneasca. Eu am un SRL-D, dar nu am niciun fel de domeniu de activitate cu tenta sportiva. Cum pot face sa primesc acea suma de bani, air ei sa fie acoperiti din punct de vedere contabil? Si sunt scutiti in vreun fel de plata anumitor impozite daca fac sponsorizare / donatie?

Astept un raspuns cat mai urgent, pentru ca trebuie sa dau raspuns respectivei persoane. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:16, 21 Octombrie 2011
trebuie sa va organizati mai intii ca ong sau club, asociatie sportiva. din pacate dv. ati pus carul inaintea boilor, nu aveti cum primi acei bani cu tiltu de sponsorizare.
Mai intai trebuie sa va constituiti intr-un club sau asociatie sportiva pe structura unui srl sau pe structura unui ong. Apoi va afiliati la federatia care organizeaza acele turnee. Catre aceste organisme cu autonomie juridica in tara, poate apoi directiona firma din Austria banii. Acum ar trebui sa se intereseze cei din Austria cum e pe la ei. La noi, intre cele doua entitati e de ajuns contractul de sponsorizare. Nu trebuie factura.
Sunt asociat unic si administrator al unui SRL-D, care nu are niciun angajat, iar societatea nu are cod caen in activitati sportive sau ceva asemanator? Pot sa fac intr-un fel ca echipa respectiva sa fie reprezentata de SRL-D-ul meu?
Sunt anumite coduri caen care trebuie sa se regaseasca in actul constitutiv. Vedeti la registrul comertului daca puteti schimba codurile.
Dar puteti sa alegeti si varianta ong. In ceva mai mult de o luna puteti avea actele si puteti functiona. Si astfel ii puteti implica si pe prietenii dumneavoastra si in partea de organizare si finantare nu numai la distractia jocului.
E prea complicat cu un ONG. Numai eu stiu prin ce am trecut cand am facut SRL-D-ul. Nu ma mai complic cu asa ceva nici mort. Prefer sa renunt la sponsorizare, asa de lehamite imi este. Nu le pot da o factura aferenta unei activitati desfasurate in SRL-D? Pentru ca nu prea am cum sa schimb codurile caen existente, pentru ca am nevoie de ele si nu pot avea mai mult de 5.

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva sau club sportiv biancarenata biancarenata Buna ziua, Suntem un grup de părinți care dorim să atragem sponsorizări, și redirecționarea celor 2 % din venit pentru o echipa de handbal ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare echipa sportiva validum validum Buna ziua! Am un SRL-microintreprindere,cu impozit pe venit.Am vreun avantaj daca as sponsoriza cu sume relativ mici o echipa sportiva?Sau as genera ... (vezi toată discuția)
Asociatie sportiva sau club sportiv pt. taxe activitate rugbycluj rugbycluj Buna ziua Ce imi recomandati sa infintam pt. a putea colecta taxe de la parintii care isi aduc copii la sport iar totul sa fie legal ?? AS sau CS ? Ma refer ... (vezi toată discuția)