Buna ziua,
Am cumparat zilele trecute un autoturism din Germania si am facut un contract autentic de vanzare-cumparare intre mine si fost proprietar german.
Acum doresc sa inmatriculez masina in Romania, dar mi s-a cerut traducere autorizata si legalizarea contractului de vanzare - cumparare. Traducerea nu este o problema, insa contractul nu poate fi legalizat la notariat ( asa mi-au spus toti notarii ) pentru ca nu are stampila rotunda, iar contractele sub semnatura privata nu se legalizeaza.
Intrebarea este : Cum procedez in cazul acesta? Cei de la inmatriculari oare nu stiu ca astfel de contractele nu pot fi legalizate?
Va multumesc !
Salut. Ieri am cumparat un auto din Germania. Exista 2 variante :
1. Adus pe platforma.
In cazul asta trebuie sa iti dea urmatoarele acte :
- Contract de vanzare cumparare intre el si german. Sau iti poate face tie contract direct intre tine si german, luand datele germanului din cartea masinii.
- Cartea masinii ( Brif mare )
- Talonul masinii ( Brief mic ) - pe spatele caruia sa scrie ca a fost radiata din Germania.
- Copie dupa talonul platformei cu care a fost adusa masina in Romania si sa iti spuna nr de inmatriculare a platformei ( cu astra dovedesti importul masinii ).
- Cele 2 chei de la masina.
- Daca masina are numere rosii scoase in Romania trebuie sa iti dea si Fisa Fiscala a celui caruia i-a scos nr rosii .
2. Adus pe roti si are numere de Germania
In cazul asta trebuie sa iti dea urmatoarele acte :
- Contract de vanzare cumparare intre el si german. Sau iti poate face tie contract direct intre tine si german, luand datele germanului din cartea masinii.
- Cartea masinii ( Brif mare )
- Talonul masinii ( Brief mic )
- Asigurarea masinii.
- ITP
- Cele 2 chei de la masina.
Banii ii dai atunci cand ai toate actele acestea in mana.