avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate Andreiutzu90

Activitate Andreiutzu90

Buna ziua,
Am cumparat zilele trecute un autoturism din Germania si am facut un contract autentic de vanzare-cumparare intre mine si fost proprietar german.
Acum doresc sa inmatriculez masina in Romania, dar mi s-a cerut traducere autorizata si legalizarea contractului de vanzare - cumparare. Traducerea nu este o problema, insa contractul nu poate fi legalizat la notariat ( asa mi-au spus toti notarii ) pentru ca nu are stampila rotunda, iar contractele sub semnatura privata nu se legalizeaza.
Intrebarea este : Cum procedez in cazul acesta? Cei de la inmatriculari oare nu stiu ca astfel de contractele nu pot fi legalizate?
Va multumesc !
Salut. Ieri am cumparat un auto din Germania. Exista 2 variante :
1. Adus pe platforma.
In cazul asta trebuie sa iti dea urmatoarele acte :
- Contract de vanzare cumparare intre el si german. Sau iti poate face tie contract direct intre tine si german, luand datele germanului din cartea masinii.
- Cartea masinii ( Brif mare )
- Talonul masinii ( Brief mic ) - pe spatele caruia sa scrie ca a fost radiata din Germania.
- Copie dupa talonul platformei cu care a fost adusa masina in Romania si sa iti spuna nr de inmatriculare a platformei ( cu astra dovedesti importul masinii ).
- Cele 2 chei de la masina.
- Daca masina are numere rosii scoase in Romania trebuie sa iti dea si Fisa Fiscala a celui caruia i-a scos nr rosii .

2. Adus pe roti si are numere de Germania
In cazul asta trebuie sa iti dea urmatoarele acte :
- Contract de vanzare cumparare intre el si german. Sau iti poate face tie contract direct intre tine si german, luand datele germanului din cartea masinii.
- Cartea masinii ( Brif mare )
- Talonul masinii ( Brief mic )
- Asigurarea masinii.
- ITP
- Cele 2 chei de la masina.

Banii ii dai atunci cand ai toate actele acestea in mana.