avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Contract vanzare - cumparare privat
Discuție deschisă în Traduceri

Contract vanzare - cumparare privat

Buna ziua,
Am cumparat zilele trecute un autoturism din Germania si am facut un contract autentic de vanzare-cumparare intre mine si fost proprietar german.
Acum doresc sa inmatriculez masina in Romania, dar mi s-a cerut traducere autorizata si legalizarea contractului de vanzare - cumparare. Traducerea nu este o problema, insa contractul nu poate fi legalizat la notariat ( asa mi-au spus toti notarii ) pentru ca nu are stampila rotunda, iar contractele sub semnatura privata nu se legalizeaza.
Intrebarea este : Cum procedez in cazul acesta? Cei de la inmatriculari oare nu stiu ca astfel de contractele nu pot fi legalizate?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:20, 25 Aprilie 2015
Interpretarea cerintelor este la discretia functionarilor in orice domeniu....
In conditiile in care a vazut clar ca este vorba de un contract incheiat intre persoane fizice fara asistenta vreunui notar sau orice alta autoritate, functionarul putea sa va spuna ca e suficienta traducerea certificata de traducatorul autorizat si talonul + cartea de identitate a autoturismului traduse de traducator autorizat a carui semnaturo o legalizeaza notarul.
Discutati cu traducatorul, cu siguranta a avut asemenea experiente si va fi suficienta traducerea certificata a contractului de vanzare cumparare.
Mult succes!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere auto scor scor Buna ziua. Am cumparat un autoturism adus din germania Pe actele auto sunt trecuti fostul proprietar si actualul detinator al certificatului de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Procedura cumparare si inmatriculare masina AnnaM AnnaM Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu cateva informatii. Un prieten a cumparat o masina pentru mine din Germania si acum vine cu ea in Romania. De ce acte ... (vezi toată discuția)
Format ºtampilã traducãtor emma_imn emma_imn Buna ziua, din decembrie am autorizatie de traducator de la Ministerul Justitiei pentru limba engleza. Saptamana aceasta am fost la Administratia ... (vezi toată discuția)