avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura cumparare si inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura cumparare si inmatriculare masina

Buna ziua,
Sper sa ma puteti ajuta cu cateva informatii.
Un prieten a cumparat o masina pentru mine din Germania si acum vine cu ea in Romania.
De ce acte are nevoie din Germania pentru a se afla in legalitate? Apoi, inchei la notar un contract de vanzare cumparare intre mine si el pentru a deveni proprietarul masinii? De asemenea, care este procedura inmatricularii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AnnaM , utilizator 21:52, 25 August 2010
Aveti nevoie de urmatoarele documente:
-brieff mare si mic in original cu radierea autot. din Germania
-contractul de vanzare-cumparare intre proprietarul din Germania si prietenul Dvs.
-contract vanzare-cumparare intre prietenul Dvs si Dvs. (nu e nevoie de forma autentica, e suficient modelul de contract de la orice birou de inmatriculari)
-traducerea legalizata a brieff-ului
-fisa autot. stampilata de Directia Impozite si taxe din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia domiciliati
-CIV -intocmita de RAR
-certificat de autenticitate (eliberat tot de RAR)
-copie CI Dvs.
-cerere de inmatriculare
-asigurare RCA
-taxe pt. inmatriculare
-dovada platii taxei de poluare

Succes!
Multumesc!:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina straina scarllet4you scarllet4you Am cumparat o masina inmatriculata in Italia (2005, 150CP, 2.0). As dori sa stiu care este procedura de inmatriculare in tara si costurile acesteia (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)