avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate expertmind.is

Activitate expertmind.is

Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: Societatea X este asociat (unic) la Societatea Y. Cele doua societati sunt administrate de catre aceeasi persoana fizica - adica au acelasi singur administrator. Intre X si Y se semneaza un contract al carui obiect este livrarea de bunuri. Contractul este semnat de catre aceeasi persoana, ca reprezentat legal al fiecarei societati. Intrebarea este daca contractul dintre aceste doua societati este valid din punct de vedere juridic sau exista riscul de a fi lovit de nulitate absoluta?
Multumesc!
Societate care a trecut de la 01.01.2022 la mari contribuabili.
Din legislatie am inteles 3 obligatii:
-Declaratia 406 - Raportarea fisierului standard de control fiscal (SAF-T)
- Intocmirea anuala/la cerere a dosarului preturilor de transfer
-modificare conturilor de plata a contributiilor - la Trezoreria operativa a mun Bucuresti.

Mai sunt sau mai stiti si alte obligatii?
Multumesc!
Răspuns la discuția Revisal
pe langa noua decizie, va fi trecuta si in fisa postului salariatului care va prelua aceasta responsabilitate
Salariat de religie catolic si Pastele de anul acesta
In Codul Muncii la art. 139, al. 1 regasim: “doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.”
In acelasi timp, mentionez ca si cei catolici sunt crestini: [ link extern ]

Prin urmare, cei romano-catolici, greco-catolici, si restul din lista cultelor crestine traditionale si neoprotestante, nu ar trebui sa beneficieze de cele 2 zile libere pentru fiecare din cele 3 sarbatori religioase anuale. Corect? Va rog sa detaliati care religii/culte ar trebui sa beneficieze de acest drept.
O societate cu activitate in domeniul constructiilor, care a majorat salariile la 3.000 lei conform OUG 114 si care desfasoara activitate doar in afara Romaniei (spatiul UE sau non-UE - ambele situatii sau combinate), poate beneficia de facilitatile fiscale tinand cont ca salariatii sai NU sunt detasati (sunt facute ordine de deplasare/delegare pe intervale conform prevederilor din Codul Muncii [art. 44 (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului]). Cum ar trebui procedat? Este undeva mentionat faptul ca activitatea desfasurata in afara Romaniei nu cade sub incidenta OUG 114, implicit nu se pot aplica scutirile la contributii? La publicarea normelor ne-ar putea obliga sa rectificam si sa nu aplicam scutirile/facilitatile?