avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Virgil_E

Activitate Virgil_E

Buna ziua,

Avand in vedere prevederile din Codul Muncii:

Art. 221
(1) La angajatorii la care sunt incadrati mai mult de 20 de salariati si la care nu sunt constituite organizatii sindicale reprezentative conform legii, interesele salariatilor pot fi promovate si aparate de reprezentantii lor, alesi si mandatati special in acest scop.
(2) Reprezentantii salariatilor sunt alesi in cadrul adunarii generale a salariatilor, cu votul a cel putin jumatate din numarul total al salariatilor.
(3) Reprezentantii salariatilor nu pot sa desfasoare activitati ce sunt recunoscute prin lege exclusiv sindicatelor.

Cum se poate organiza o AGA intr-o companie unde se lucreaza in 3 schimburi, avand in vedere ca nu s-a mai facut asa ceva pana acum?
Daca firma are 1000 de angajati, cate persoane trebuie sa voteze pentru a valida alegerea a 3 reprezentanti? (numarul este agreat cu angajatorul)

Daca sunt 5 persoane care candideaza pe cele 3 locuri, de cate voturi au nevoie primii 3 pentru a fi alesi? Fiecare din cei 3 trebuie sa aiba cel putin 501 voturi pentru a asigura reprezentativitatea de "cel putin jumatate din numarul total al salariatilor" sau poate sa aiba si mai putine voturi?

As avea nevoie de un exemplu, pentru ca parerile sunt impartite cand se pune problema votului a "cel putin jumatate din numarul total al salariatilor".

Nu exista nici un sindicat in firma, iar in momentul de fata se doreste alegerea unor reprezentanti ai angajatilor.

Va multumesc.
In anul 1980 matusa mea a decedat. Au fost chemati la succesiune sotul supravietuitor si doi frati ai defunctei (fratii au renuntat la succesiune).
Defuncta a mai avut o sora (mama mea) care era decedata.
Eu ca nepoata de sora decedata trebuia sa fiu chemata la succesiune?
Daca da, ce cai de atac a succesiunii am acum dupa decesul sotului supravietuitor?
Avand in vedere ca o parte din bunuri proveneau de la bunicii materni, acum e normal sa vina la succesiune numai descendentii sotului?