avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesune dupa persoana fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesune dupa persoana fara copii

In anul 1980 matusa mea a decedat. Au fost chemati la succesiune sotul supravietuitor si doi frati ai defunctei (fratii au renuntat la succesiune).
Defuncta a mai avut o sora (mama mea) care era decedata.
Eu ca nepoata de sora decedata trebuia sa fiu chemata la succesiune?
Daca da, ce cai de atac a succesiunii am acum dupa decesul sotului supravietuitor?
Avand in vedere ca o parte din bunuri proveneau de la bunicii materni, acum e normal sa vina la succesiune numai descendentii sotului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:15, 28 Aprilie 2015
acum se dezbate succesiunea dupa sotul matusii, pe care dvs nu il mosteniti.
puteati sa-l chemati in judecata pe sotul supravietuitor al matusii , invocand petitia de ereditate . dar se pare ca acum nu mai este cazul.. trebuia sa va fi interesat mai demult despre ce posibilitati aveti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)