avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ...

Bună ziua!
Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt moștenite din partea familiei defunctului. Nu sa făcut nici o succesiune a moștenirii proprietatea la primărie figurând pe numele defunctului. În viață mai este sora lui (soacra mea). Din partea defunctei care a decedat ultima se ridică pretenții la moștenire de către nepoata unui frate a defunctei. Precizez încă odată că proprietatea e moștenire din partea bunicului defunctului și a soacrei mele (surori defunctului). Cine are calitatea de moștenitor? Ambele părți?
Defuncții soț și soție nu au moștenitori.

pai ziceti ca au, soacra dvs il mosteneste pe frati-su si nepoata de frate de deccedata.
Apoi ziceti ca proprietatea e pe numele sotului depunct, apoi precizati ca e pe nume bunicului defunctului.
pana la urma cum e ? cine a murit primul dintre soti?
Defunctul a moștenit de la bunicul lui proprietate. După el nu există succesiune...cine are dreptul la moștenire? Sora defunctului sau nepoata din parte fratelui defunctei?

gi-jane2 a scris:

Defuncții soț și soție nu au moștenitori.

pai ziceti ca au, soacra dvs il mosteneste pe frati-su si nepoata de frate de deccedata.
Apoi ziceti ca proprietatea e pe numele sotului depunct, apoi precizati ca e pe nume bunicului defunctului.
pana la urma cum e ? cine a murit primul dintre soti?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Chiar daca averea a revenit pe partea soțului, acesta decedând primul, la succesiunea lui are dreptul atât soția supraviețuitoare( decedată și ea) și sora decedatului. Decedând și soția, iar ea având o nepoată, aceasta nepoata vine la moștenirea soției( a mătușii sale).
Așadar, in anumite cote, vin la cele 2 moșteniri sora soțului și nepoata soției, trebuind să fie dezbătute ambele succesiuni, întâi a soțului și apoi a soției( dezbaterile pot fi făcute succesiv, eliberandu-se un singur certificat de moștenitor pentru amândoi soții).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)