Recent SC la care lucrez dorește sa ia un împrumut de la o persoana fizica în suma de 150.000 RON. Intrebarea mea este, dacă aceasta suma este purtătoarea de dobândă, unde o voi înregistra? Înțeleg ca valoarea împrumutului se trece în ct 462.
Imi puteți spune care este nivelul dobânzii admise pt un astfel de împrumut?
Suma este mare, asociații știu ca exista un prag de 15000 de euro. Și au spus ca vor face demersurile necesare. Este totuși legal?
Din cate am citit si m-am documentat , asa este , dar, fiind anuntata prea tarziu ca anul respectiv nu a fost verificat , ce as mai putea face .? Nu pot certifica ceva ce nu am verificat . Pana la luna august am inteles ca figura alt cenzor , deci normal si firesc , ar fi fost ca dansul sa fi intocmit un raport in momentul in care a decis sa plece. Eu am fost aleasa , in luna august .
Nu ar fi fost nicio problema in a verifica tot anul , daca as fi fost anuntata , macar cu 3 saptamani inainte .. hai sa zic 2. Nu exista comisie de cenzori, sunt doar eu .Deci , sunt pusa intr-o situatie foarte delicata , dar nu cred ca exista vreo persoana , care sa certifice niste perioade de care nu are habar.Nu contest corectitudinea , pentru ca din ce am verificat pana acum , nu reies probleme grave , dar am eu de unde sa stiu ce a fost inainte? mai ales ca in aceasta perioada , deci pana la venirea mea , au schimbat contabilul de 2 ori .
Voi intocmi raportul cu certificarea perioadei verificate , deci cu rezerve , cu mentiunea ca in opinia mea , din verificarile efectuate , nu ar trebui sa exista vreo problema majora , astfel incat , bilantul sa nu poata fi aprobat. Daca doresc in continuarea sa verific , desi nu mai vad sensul, anul trecut , o voi face .
Multumesc de raspuns :)
Sunt cenzor la un ONG, din luna august anul trecut. Am verificat actele contabile începând cu aceasta luna, pana la decembrie inclusiv. Astăzi, mi sa spus ca, anul trecut nu a fost verificat pana la mine de nimeni. Eu timp sa le verific nu mai am Adunarea Generala fiind marți 05.05.Pe de alta parte nici nu pot sa declar verificata de mine aceasta perioada, pentru ca nu am verificat-o. :))Nici măcar nu m-am uitat peste ea. Din punct de vedere al corectitudinii, nu am dubii, dar totuși, nu am verificat nimic.
Pot întocmi raportul pt depunerea bilanțului în cazul acesta, menționând ca, la cerere voi verifica și perioada anterioara contractului meu?
Și o alta întrebare, am eu dreptul sa fac asta dacă în contract se stipulează ca activitatea mea începe în august? Și niciunde Nu se menționează ca voi verifica tot anul?
Mulțumesc.