Acum trei ani a fost demarată o executare silită pe numele meu. Modul de recuperare a debitului a fost prin aplicarea unei popriri pe venitul salarial, soluție pe care am respectat-o până acum.
De câteva zile totuși mi-a fost blocat contul bancar de către un alt executor judiciar pentru aceeași hotărâre juridică. (Bănuiesc că creditorul și-a schimbat executorul.)
Problema este că acum noul executor judiciar percepe un onorariu mult mai mare care îmi va fi greu de plătit. Nu înțeleg de ce a schimbat executorul.
În urmă cu aproximativ un an mi s-a instituit o poprire pe venitul salarial. Comunicarea a fost trimisă direct companiei pentru care lucrez iar acum, 33% din salariul meu net este virat de către companie direct în contul mentionat de executor. Poprirea este rezultatul unui titlu executoriu obținut de o instituție bancară ca urmare a neachitării unui credit de consum.
În momentul de față urmează să-mi schimb locul de muncă și aș vrea să continui să plătesc ratele acestei popriri din proprie initiativa, cu bună-credință până la stingerea creanței.
Ce pot face pentru a stopa executorul din a-mi impune poprirea pe noul salariu? Ce procent lunar din debit ar trebui să achit pentu a preveni poprirea noului salariu? (pe lângă 100%, îmi amintesc că la un moment dat era ceva de genul "10% din debit/luna")
Există vreo o altă solutie?