avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont salariu

Bună ziua,

În urmă cu aproximativ un an mi s-a instituit o poprire pe venitul salarial. Comunicarea a fost trimisă direct companiei pentru care lucrez iar acum, 33% din salariul meu net este virat de către companie direct în contul mentionat de executor. Poprirea este rezultatul unui titlu executoriu obținut de o instituție bancară ca urmare a neachitării unui credit de consum.

În momentul de față urmează să-mi schimb locul de muncă și aș vrea să continui să plătesc ratele acestei popriri din proprie initiativa, cu bună-credință până la stingerea creanței.

Ce pot face pentru a stopa executorul din a-mi impune poprirea pe noul salariu? Ce procent lunar din debit ar trebui să achit pentu a preveni poprirea noului salariu? (pe lângă 100%, îmi amintesc că la un moment dat era ceva de genul "10% din debit/luna")
Există vreo o altă solutie?

Vă mulțumesc,

Lex
Cel mai recent răspuns: Lex_Luthor , utilizator 17:59, 1 Mai 2015
Odata creanta trimisa spre executare, executorul va face de regula verificari din 6 in 6 luni ale situatiei datornicului,
Vă mulțumesc pentru răspuns dar ... nu mi-ați răspuns la întrebare.

Nu există nicio soluție pentru a stopa o executare silită sau pentru a preveni poprirea venitului salarial?
Din pacate nu, oriunde v-ati angaja la orice societate va gasesc....acum cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa mergeti sa vorbiti cu ei.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare poprire nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! In luna ianuarie 2018 am virat ultima plata in cadrul unei popriri a unui angajat, suma poprita ducand la stingerea creantei debitorului. Astazi am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost girant la un credit bancar pe care debitorul ... Silvavium Silvavium Buna ziua, Am fost girant la un credit bancar pe care debitorul nu si l-a platit. Eu am primit somatia si poprire pe fonduri salariale. Executorul nu putea ... (vezi toată discuția)