Ok, am retinut ideea referitoare la share-uirea documentelor, dar consider ca nu mai este cazul sa-l public. Prin raspunsurile date mi-ati clarificat nelamuririle legate de acest contract.
Felul in care este redactat contractul poate genera abuzuri si asta este lucrul care ma nemultumeste.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul duneavoastra.
Am incercat sa atasez documentul, dar nu am reusit (nu am inteles cum sau nu este posibil acest lucru).
Garantia se constituie: "Pentru garantarea indeplinirii corespunzatoare a atributiilor de serviciu ale salariatului custode, in legatura cu utilizarea bunurilor predate / primite in custodie, salariatul custode se obliga sa constituie, la dispozitia angajatorului proprietar, o garantie in numerar, in valoare de..."
Problemele pe care le vad eu sunt urmatoarele:
* Valoarea bunurilor - in contract bunurile sunt trecute cu valoare de inventar. Nu se tine cont de uzura/valoarea reala actuala a bunurilor ex: Dacia pick-up cu o vechime de 5 ani si 150000 Km este trecuta cu valoarea de 41000 lei aprox.
* Desi la obligatiile proprietarului este precizat ca acesta suporta reparatii, intretinere, reparatii legate de uzura normala, taxe etc, la obligatiile custodelui este scris, citez: "Sa intretina, sa conserve, sa utilizeze si sa raspunda patrimonial pentru bunurile primite in custodie, ca un bun proprietar, numai in vederea indeplinirii atributiilor de serviciu, in interesul ecxlusiv al angajatorului"
* Suma constituita ca garantie este virata intr-un cont deschis pe numele meu (angajat/custode), asupra caruia "se instituie un drept de ipoteca mobitiara". "lpoteca mobiliara constituita se stinge prin executarea / stingerea obligatiilor princrpale si accesorii asumate prin prezentul contract de catre angajatul custode, prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege.lpoteca a fost constiiuita potrivit dispozitiilor aft.2387 -2478 din noul Cod civil." - consider ca nu este suficient de clar precizat in ce conditii se ridica aceasta ipoteca. De ex la predarea masinii, angajatorul nu ar putea face o revizie completa a masinii, iar costul acesteia sa mi-l impute considerand ca defectiunile au survenit in urma utilizarii necorespunzatoare a acesteia?
* Exista si alti angajati care au masini in custodie, iar acestia nu au astfel de contracte
Cam acestea ar fi neclaritatile referitoare la acest contract.
Multumesc.
Buna ziua,
Lucrez de circa 1 an la o societate ca reprezentant zonal de vanzari (activitate remote, nu la sediul firmei), iar in momentul anagajarii mi s-a spus ca exista un contract de garantie pentru gestiune. La momentul respectiv am considerat normal acest tip de contract, avand in vedere faptul ca voi avea facturier si chitantier, marfa in gestiune, incasari etc. Ulterior am constatat ca acest contract se refera de fapt la garantie pentru bunurile aflate in custodie ca mijloace de productie, respectiv masina, laptop, telefon si nu este vorba de marfa in gestiune si acte.
As vrea sa stiu daca este legal acest tip de contract, mai ales ca de curand angajatorul si-a exprimat intentia de a modifica acest contract, iar in noul contract sunt unele clauze cel putin neclare (poate chiar abuzive).
Multumesc.
PS: Sper ca m-am exprimat suficient de clar. Stimati colegi de forum, va rog sa-mi spuneti daca mai este nevoie de alte detalii (eventual pot publica si contractul respectiv, evident fara preambul si alte referiri la persoane).