avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate berom

Activitate berom

Răspuns la discuția contract de munca
Puteti argumenta d.p.d.v. judiciar care este diferenta intre decizii general obligatorii si decizii obligatorii.Deciziile ICCJ sunt obligatorii pentru toate instantele si isi produce efectul atat pentru cauzele prezente cat si pentru viitor.Revizuirea este o cale de retractare utilizata pentru modificarea unei hot definitve.
Hot reprezinta un nou document?
In penal se pot cere revizuiri , din momentul in care apare nou act normativ.a
In cazul in care recursul in anulare nu mai exista,iar recursul in conflictele de munca este inadmisibil, rezulta ca tote caile de atac ...au fost epuizate?
Răspuns la discuția contract de munca
La sfarsitul fiecarui decizii a CC se sublinieaza : decizie este general obligatorie.Cauza in care s-a ridicat ex. nec.,nu poate fi utilizat ca o speta in cauze similare?.
Se poate cere o revizuire in baza unei hot CEDO,dar nu se poate revizui o hot in baza unei decizii CC , fiindca nu a fost ridicata in acea cauza.
in cazul in care un procuror uita de plangerea angajatorului in sertar, primeste dispozitii in acest sens, renunta la urm., nu comunica nici un document in acest sens, refuza sa elibereze un document cand a fost comunicata ordonanta sa ( datorita noii proceduri de comunicare a actelor procedurale , unii procurori au refuzat sa primeasca instiintarea si au eliberat ordonanta in original,fara plicul in care copia dupa documentul respectiv a fost comunicat catre o anumita parte.In acest mod nu ai dovada cand s-a comunicat ordonanta organului judiciar.) atunci CM al angajatului ramane suspendat pentru tot restul vietii?Aceasta deoarece pana la data anterioara ridicarii exceptiei nec, dispozitiile art. 52 ...sau considerat constitutionale.
Răspuns la discuția contract de munca
Se poate aplica dispozitiile art. 509 alin 1 lit 11 coraborat cu art.511 alin 3?
Acum doi ani CM mi s-a suspendat in urma plangerii penale a angajatorului.
Decizia a fost contestata in tribunal Judecatorul a considerat ca decizia de suspendare a fost temeinica.La data de 23 aprilie 2015 CC a considerat ca dispozitiile art. 52litb ,teza I sunt neconstitutionale.Se poate cere revizuire a hot judecatoreasca?