Sper ca ma puteti ajuta cu informatii despre ce posibile capcane m-ar putea astepta in cazul unui imobil actualmente cu sarcini. Datele problemei sunt:
– Sotii divortati ce au contractat un credit ipotecar pentru achizitia imobilului inainte de divort. Numele ambilor apar pe contract de creditare, si ambii sunt proprietarii imobilului.
– Proprietarii nu au mai platit ratele la banca respectiva, deci urmare, o firma a preluat creanta bancii, iar actualmente Imobilul este trimis spre executare silita, dar….firma respectiva este de acord ca proprietarii sa achite suma datorata (25 000 euro) in baza unui acord.
– Propritarii nu au acesti bani, urmand ca EU sa le acord un împrumut pana la ridicarea sarcinilor din CF, ulterior aceastia sa vanda imobilul tatalui meu printr-un credit imobiliar. Conform procedurilor banca va trimite acesti banii in contul vanzatorilor.
Imi asum cumva riscuri de a ramane fara banii ? Care sunt procedurile legale prin care eu as putea sa-i dau acesti bani, totodata sa-i pot recupera legal dupa ce tatal meu intra in posesia apartamentului prin vanzare-cumparare cu credit imobiliar?
Nu stiu daca cei doi fosti soti sunt ambii de acord cu vanzarea apartamentului, eu discutând doar cu unul dintre acestia.