avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut pentru stingere creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut pentru stingere creanta

Buna ziua,

Sper ca ma puteti ajuta cu informatii despre ce posibile capcane m-ar putea astepta in cazul unui imobil actualmente cu sarcini. Datele problemei sunt:

– Sotii divortati ce au contractat un credit ipotecar pentru achizitia imobilului inainte de divort. Numele ambilor apar pe contract de creditare, si ambii sunt proprietarii imobilului.
– Proprietarii nu au mai platit ratele la banca respectiva, deci urmare, o firma a preluat creanta bancii, iar actualmente Imobilul este trimis spre executare silita, dar….firma respectiva este de acord ca proprietarii sa achite suma datorata (25 000 euro) in baza unui acord.
– Propritarii nu au acesti bani, urmand ca EU sa le acord un împrumut pana la ridicarea sarcinilor din CF, ulterior aceastia sa vanda imobilul tatalui meu printr-un credit imobiliar. Conform procedurilor banca va trimite acesti banii in contul vanzatorilor.

Imi asum cumva riscuri de a ramane fara banii ? Care sunt procedurile legale prin care eu as putea sa-i dau acesti bani, totodata sa-i pot recupera legal dupa ce tatal meu intra in posesia apartamentului prin vanzare-cumparare cu credit imobiliar?

Nu stiu daca cei doi fosti soti sunt ambii de acord cu vanzarea apartamentului, eu discutând doar cu unul dintre acestia.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: cdanny1980 , utilizator 18:45, 2 Mai 2015
cdanny1980 a scris:
Imi asum cumva riscuri de a ramane fara banii ?

Bineinteles !


cdanny1980 a scris:
Care sunt procedurile legale prin care eu as putea sa-i dau acesti bani, totodata sa-i pot recupera legal dupa ce tatal meu intra in posesia apartamentului prin vanzare-cumparare cu credit imobiliar?

Nu exista garantie totala, mai ales daca domnii mai au si alte datorii despre care dvs. nu stiti, este grav si este posibil sa nu mai recuperati nici un banut.
Aveti la dispozitie mai multe tipuri de operatiuni juridice, intre care si subrogatia conventionala consimtita de debitor, astfel incat debitorii se vor imprumuta de o suma de bani de la un nou creditor (dvs.) in vederea stingerii unei datorii (catre recuperatori), urmand ca dvs. sa preluati toate drepturile fostului creditor precum si garantiile aferente (dreptul de ipoteca). In plus va recomand sa solicitati debitorilor sa aduca unul sau doi fideiusori in garantarea obligatiei lor.
Contractul trebuie completat si cu o promisiune de vanzare ulterioara pentru apartament din materia stipulatiei pentru altul (altul fiind tatal dvs.), in care stabiliti pretul si data realizarii promisiunii. In orice caz, operatiunea juridica la care vreti sa va inhamati nu este simpla (si costa si ceva bani), si trebuie sa aveti mare grija prin ce notar o faceti, sa nu se greseasca.

cdanny1980 a scris:
Nu stiu daca cei doi fosti soti sunt ambii de acord cu vanzarea apartamentului, eu discutând doar cu unul dintre acestia.

De ce insistati sa cumparati de la ei, va solicita un pret mai mic? Daca da, sa consemnati pretul intr-un inscris autentic, ca mai mult ca sigur dupa ce o sa isi vada sacii in caruta, nu vor mai respecta intelegerea verbala. In locul dvs. nu m-as baga la asa ceva, mai ales ca in ziua de azi apartamente si case sunt in exces (si vor fi si mai multe). Bafta!
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusiunea versus ipoteca VictorManiu VictorManiu In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare cu ipoteca dpasztor dpasztor Doresc sa pun o ipoteca pe un apartament pt. care am facut o promisiune de vanzare cumparare.Ipoteca are aceasi valoare cu suma pe care trebuie sa o plateasca ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)