cdanny1980 a scris:
Imi asum cumva riscuri de a ramane fara banii ?
Bineinteles !
cdanny1980 a scris:
Care sunt procedurile legale prin care eu as putea sa-i dau acesti bani, totodata sa-i pot recupera legal dupa ce tatal meu intra in posesia apartamentului prin vanzare-cumparare cu credit imobiliar?
Nu exista garantie totala, mai ales daca domnii mai au si alte datorii despre care dvs. nu stiti, este grav si este posibil sa nu mai recuperati nici un banut.
Aveti la dispozitie mai multe tipuri de operatiuni juridice, intre care si subrogatia conventionala consimtita de debitor, astfel incat debitorii se vor imprumuta de o suma de bani de la un nou creditor (dvs.) in vederea stingerii unei datorii (catre recuperatori), urmand ca dvs. sa preluati toate drepturile fostului creditor precum si garantiile aferente (dreptul de ipoteca). In plus va recomand sa solicitati debitorilor sa aduca unul sau doi fideiusori in garantarea obligatiei lor.
Contractul trebuie completat si cu o promisiune de vanzare ulterioara pentru apartament din materia stipulatiei pentru altul (altul fiind tatal dvs.), in care stabiliti pretul si data realizarii promisiunii. In orice caz, operatiunea juridica la care vreti sa va inhamati nu este simpla (si costa si ceva bani), si trebuie sa aveti mare grija prin ce notar o faceti, sa nu se greseasca.
cdanny1980 a scris:
Nu stiu daca cei doi fosti soti sunt ambii de acord cu vanzarea apartamentului, eu discutând doar cu unul dintre acestia.
De ce insistati sa cumparati de la ei, va solicita un pret mai mic? Daca da, sa consemnati pretul intr-un inscris autentic, ca mai mult ca sigur dupa ce o sa isi vada sacii in caruta, nu vor mai respecta intelegerea verbala. In locul dvs. nu m-as baga la asa ceva, mai ales ca in ziua de azi apartamente si case sunt in exces (si vor fi si mai multe). Bafta!