avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate apacareplange

Activitate apacareplange

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt proprietarea unui imobil si am inchiriat unei doamne care a deschis un magazin de faine. Am inregistrat contractul de inchiriere la organul fiscal, iar durata contractului este pana in martie 2017.Acum avand niste probleme sunt nevoita sa vand imobilul.
Tin sa mentionez faptul ca la clauzele proprietarului si clauzele chiriasului nu este mentionat nimic. Acest contract de inchiriere nu este inregistrat la cartea funciara, iar pe extrasul de carte funciara la sectiunea SARCINI scrie:NU SUNT. Intrebarea mea este urmatoarea: daca vand casa ,chiriasul ma poate da in judecata sau trebuie sa negocieze noul contract de inchiriere cu noii proprietari, sau acestia din urma nu sunt oblibati sa faca lucrul acesta.
Multumesc anticipat. O seara buna!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cat la suta din suma primita trebuie platit la notar la vanzarea unui imobil?
Multumesc anticipat
Buna seara.
Este cumva o lege care te obliga ca in termen de 6 luni sa deschizi succesiunea?
Am o prietena careia i-a murit tatal acum 3 ani si nu a facut nici acum succesiunea, si nu a obligat-o nimeni sa faca ceva in acest sens.
Am consultat un notar si mi-a spus ca nu ma poate obliga absolut nimeni sa deschid succesiune, mai ales ca nu am ce mosteni, si ca nu este cazul sa-mi fac probleme. Sper sa fie asa si sa nu am probleme.
Nu exista bunuri, pe cale de consecinta nu am de ce sa deschid succesiunea. Nu am prezentat doar certificatul de deces ci si actele doveditoare( istoric medical)ca la momentul luarii creditului mama nu suferea de nicio boala, pentru a fi trimise asiguratorului. (am uitat sa mentionez ca avea asigurare de viata). Acum astept raspuns de la ei sa ved ce se rezolva.
Multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Daca imi permiteti o sa va explic situatia mai pe larg.
Tata a decedat in anul 2005,iar in urma succesiunii eu am primit 3/4 si mama 1/4.
Mama in 2012 ne-a donat partea ei mie si sotului fara nicio intentie de deghizare sau altceva, ea imbolnavindu-se de cancer in noiembrie 2014 si decedand in aprilie 2015, nu avea nimeni sa stie ca ea se va imbolnavi. Deci ea nu ne-a donat casa cand s-a imbolnavit, punandu-ne cumva la adapost de creditori.
Va rog sa-mi spuneti daca in situatia asta este vreo problema?
Daca dau declaratie de renuntare la mostenire nu inseamna ca renunt la partea mostenita in urma decesului tatatului meu ?
Multumesc anticipat
Buna ziua, din nou. Si acum ce va urma, notificari, telefoane de la creditori si mai apoi cei de la firmele de recuperari creante? Eu ce sa fac, ce sa raspund daca ma vor contacta creditorii( recuperatorii): de unde vor stii ei ca mama(decedata) nu avea nimic pe numele ei si eu nu am mostenit nimic( avand deja casa pe numele meu data prin donatie de mama acum 3 ani). Vrea sa si mentionez faptul ca pana a nu se intampla tragedia, mama a fost tot timpul cu ratele la termen. Cum sa ies din situatia asta. Multumesc, si va rog sa nu va suparati ca pun atatea intrebari, dar sincer nu stiu ce sa fac si ce sa raspund daca voi fi contactata.
Buna seara. De ce trebuie sa dau declaratie de renuntare la mostenire, daca nu am ce mosteni.
Buna ziua.
Vreau sa va aduc la cunostinta urmatorul fapt: mama a decedat acum 1 luna ( tata acum 5 ani), iar mama a avut doua carduri de credit( unul cu 3000 de lei si altul cu 2000 lei, pe care i-a folosit) si ar mai avea de achitat la ele. Ce se intampla in situatia asta? Trebuie eu ca si fiica sa le achit? Mentionez faptul ca nu am facut nicio succesiune pentru ca mama nu a avut nimic pe numele ei. Casa este pe numele nostru( al meu si al sotului)de mai multa vreme si noi nu am stat cu ea in casa, deci in consecinta nu am avult ce mosteni. Poate cineva sa ma oblige sa platesc?
Multumesc anticipat