avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card credit neachitat- posesor decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card credit neachitat- posesor decedat

Buna ziua.
Vreau sa va aduc la cunostinta urmatorul fapt: mama a decedat acum 1 luna ( tata acum 5 ani), iar mama a avut doua carduri de credit( unul cu 3000 de lei si altul cu 2000 lei, pe care i-a folosit) si ar mai avea de achitat la ele. Ce se intampla in situatia asta? Trebuie eu ca si fiica sa le achit? Mentionez faptul ca nu am facut nicio succesiune pentru ca mama nu a avut nimic pe numele ei. Casa este pe numele nostru( al meu si al sotului)de mai multa vreme si noi nu am stat cu ea in casa, deci in consecinta nu am avult ce mosteni. Poate cineva sa ma oblige sa platesc?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:14, 4 Iunie 2015
Nu va poate obliga nimeni sa acceptati mostenirea si nici datoriile persoanei decedate.
Daca nu aveti ce mosteni puteti sa faceti o declaratie de renuntare la mostenire la notarul unde a avut ultimul domiciliu mama dvoastra si sa informati apoi banca sa inchida conturile cardurilor.
BUNA ZIUA!,Daca a decedat, s-a incheiat. Nu va lasa-ti pacaliti ,nimeni nu poate executa alte persoane decat cele in cauza, oricum creditul a fost asigurat ( deci trebuie sa plateasca asiguratorul),si daca nu a fost asigurat e problema celor care au acordat creditul ca nu si-au luat masuri de precautie.Inchipuiti-va ca decedatul nu avea urmasi,...cine achita ? doar nu poti lua de la un mort.Multe persoane au fost speriate si pacalite ( de firme de recuperari), dar nu se poate sa urmaresti un decedat, corect? si nici sa mai reuperezi ceva de la el.Daca exista proprietate sau alte bunuri pe numele decedatei, acestea puteau fi blocate pana la recuperarea totala a creditului,dar neexistand nu va poate obliga nimeni si nici nu poate sa va ameninte sub nicio forma.Orice executare sau poprire se face pe baza unei hotarari judecatoresti,si doar persoanei care a luat creditul, sau daca sunt giranti. O zi buna! PS. Datoria d-voastra este sa depuneti o copie dupa certificatul de deces la institutia care a acordat creditul,restul nu va priveste.
Buna seara. De ce trebuie sa dau declaratie de renuntare la mostenire, daca nu am ce mosteni.
nu trebuie.
cu hartia aia insa, ati putea tine mai usor creditorii la distanta.
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Buna ziua, din nou. Si acum ce va urma, notificari, telefoane de la creditori si mai apoi cei de la firmele de recuperari creante? Eu ce sa fac, ce sa raspund daca ma vor contacta creditorii( recuperatorii): de unde vor stii ei ca mama(decedata) nu avea nimic pe numele ei si eu nu am mostenit nimic( avand deja casa pe numele meu data prin donatie de mama acum 3 ani). Vrea sa si mentionez faptul ca pana a nu se intampla tragedia, mama a fost tot timpul cu ratele la termen. Cum sa ies din situatia asta. Multumesc, si va rog sa nu va suparati ca pun atatea intrebari, dar sincer nu stiu ce sa fac si ce sa raspund daca voi fi contactata.

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune cris_sa cris_sa Buna ziua, am o intrebare referitoare la renuntarea la succesiune in urma mamei decedata pe 23 feb 2010. am inteles ca daca in termenul de 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Moștenirea și datoriile bancare. ce se întâmplă când decedatul n-a avut asigurare? alisss 92 alisss 92 buna seara mama mea a decedat si a avut un imprumut facut la banca si nu are asigurarea facuta daca deschid succesiunea eu mostenesc datoriile ei ? (vezi toată discuția)