Da, daca acceptati mostenirea dupa mama deveniti mostenitor pentru tot ceea ce a ramas dupa ea, atat bunuri mobile si imobile cat si pasiv succesoral (datorii personale). Raspundeti pentru datoriile mamei numai cu bunurile mostenite de la dansa, nu si cu bunurile dvs proprii.
eu nu am de mostenit de la mama decat o asigurare de viata facuta la banca unde incasa mama salariu in rest am doar datoriile la alta banca care sunt destul de marii. va intreb pentru ca am consultat 2 avocati care mai indrumat diferit si nu stiu ce sa fac .si cum ar fi mai bine sa ma duc sa o declar decedata pentru ca deja incep somatiile cu restante sau sa ma duc la un birou de avocatura sa trimita notficare el ca este decedata
Cand a decedat mama? Ati dezbatut succesiunea la un birou notarial sau ati facut vreo declaratie de acceptare a mostenirii? Sunteti singurul mostenitor? Exista vreun bun pe care doriti sa il mosteniti dupa mama, inclusiv bani intr-un cont deschis pe numele ei (asigurarea de viata nu intra in calcul)?
mama mea a decedat acum 2 luni eu nu am deschis succesiunea dupa cum am specificat mama mea a facut un imprumut de 350 de milioane la care nu a avut facut nici o asigurare de viata decat daca platea in plus pentru asta rata fiind mult mai mare eu sunt unica mostenitoare iar bunuri pe care le mostenesc de la mama este decat un cont deschis la alta banca in care mama isi primea salariu si ia a dorit sa faca acolo o asigurare de viata in caz de deces eu sa mostenesc acea asigurare pe care o platea luna de luna din salariul ei pana in momentul acutaul fiind undeva la 100 de milioane dar dupa cum
am specificat am specificat am fost la 2 avocati si fiecare ma indrumat diferit .. nu as vrea sa deschis succesiunea si sa ma trezesc cu datoria acea enorma unul din avocati spunana ca nu ma poate obliga sa platesc pentru ca. orce banca care ofera imprumut sunt obligato sa faca asigurare chiar daca nu doreste pentru ca ei ia dobanda atunci cand ofera imprumutu
Trebuie vazut despre ce fel de asigurare de viata este vorba. In mod normal o asigurare de viata reprezeinta o indemnizatie care se achita unei persoane desemnate de asigurat in cazul decesului. Aceasta suma de bani se plateste de catre banca beneficiarului, nefiind nevoie ca acesta sa aiba calitatea de mostenitor sau sa dezbata mostenirea, primeste banii respectivi in virtutea contractului de asigurare incheiat cu banca.
Totusi, daca in cazul dvs asigurarea a fost facuta intr-un mod favorabil bancii, ceea ce este foarte posibil, e probabil ca in acel contract sa fie prevazut faptul ca asigurarea se va achita mostenitorilor, dupa acoperirea creditului, caz in care dvs ar trebui sa acceptati si sa dezbateti mostenirea (care include toate datoriile) pentru a putea beneficia de asigurarea de viata. In acel moment ar trebui sa achitati si datoriile succesiunii, in limita valorii bunurilor mostenite.
Deci, in acest din urma caz, daca acceptati mostenirea, pentru a incasa cei 10.000 lei , va trebui sa achitati si cei 35.000 lei. Banca va poate obliga sa achitati numai 10.000 lei, daca altceva nu ati mostenit. Nu vad care ar fi rostul sa faceti asta, cata vreme nu ramaneti cu nici un ban in mana, la final.
Puteti merge cu polita de asigurare (solicitati o copie de la banca) la un avocat care sa va dea o parere avizata, dupa ce studiaza si acest act.
Mostenire
iuliamostenire
buna ziua
am si eu o problema.tatal meu a decedat in urma cu 6 ani.inainte cu un an, el a facut un credit cu ipoteca la banca romaneasca( tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)