Codul caen principal al societatii este 6820 - inchiriere si subinchiriere imobile proprii sau inchiriate. Avem o vila in alt judet pe care vrem sa o inchiriem si pe perioade de 2-3 zile. Daca avem acest cod caen avem obligatia sa introducem vila in circuitul turistic sau putem sa o inchiriem in baza contractelor de inchiriere. Plata se face in baza facturilor emise prin banca.
Exista si cod caen secundar 5520 - facilitati de cazare pt.vacante si perioade scurte, chiar la punctul de lucru de acolo.
Vila se inchiriaza doar in totalitate de obicei la firme dar si la persoane fizice.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece unii ne spun sa introducem vila in circuitul turistic altii ne spun ca putem merge cu contracte de inchiriere. Nu mai stim ce sa facem.
Vrem sa facem ce este legal.
In cazul in care putem merge pe contracte de inchiriere avem nevoie de aviz de la pompieri??? sau se poate inchiria ca si orice imobil?
-APIA Bistrita
-Direstia Agricola Judeteana Bistrita
-APIA Bucuresti - unde mi-au zis ca sa stau linistita ca se schimba legea si se va scoate paragraful referitor la obligativitatea de a avea animale (90%)
-MADR - unde mi-au spus ca pana nu se va aproba legea de catre distinsii nostri parlamentari, am obligatia de a avea cel putin un animal rumegator sau cal, pe care trebuie sa-l duc la veterinar care-l va cipa + carnet apoi trebuie sa-l inscriu in Registrul de exploatatie animale apoi am inteles ca trebuie sa primesc o adeverinta in acest sens pe care trebuie sa o pun la documentatia pentru APIA. Inca nu stiu cine se ocupa de registrul de exploatatie animale.
Am sunat la APIA la Bucuresti. Mi-a spus un domn ca pana in 9 iunie cand trebuie sa depun eu dosarul se va schimba din nou legislatia (90%) si se va scoate obligativitatea de a avea animale. Sper sa aiba dreptate. Am sa sun si la MADR. Va multumesc pentru ajutor. Cu stima!
Buna ziua,
daca imi puteti spune ce trebuie sa fac ca sa pot primi subventia pentru pasune si faneata. Trebuie sa cosesc sau sa-mi cumpar animale? Acesta este art. din Legea 86/2014: " 12. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 10. - (1) In vederea accesarii fondurilor europene aferente platilor pe suprafata, persoanele fizice si juridice proprietari/utilizatori de pajisti au obligatia sa efectueze o cosire cel putin o data pe an sau incarcatura minima de 0,3 UVM/ha, in oricare din zilele perioadei de pasunat, stabilite prin amenajamentul pastoral, incepand cu anul de cerere 2014.
(2) In cazul in care proprietarii de animale sunt membri ai unei asociatii si exploateaza in comun o suprafata de pasune, contractul de inchiriere/concesiune se incheie cu fiecare utilizator membru al asociatiei."
Cei de la APIA mi-au spus ca trebuie sa am animale rumegatoare sau cal (obligatoriu pana la sfarsitul anului cand se face verificarea, iar apoi daca cosesc sa fac dovada a ceea ce am facut cu fanul rezultat), nu mi-au putut spune cate animale pentru fiecare hectar. Apoi ca trebuie sa merg la veterinar pentru a-mi da adeverinta cu codul exploatatiei si numarul de animale. Nu inteleg de ce, din momemt ce in lege scrie ca: "ART. 10
(1) În vederea accesării fondurilor europene aferente plăţilor pe suprafaţă, persoanele fizice şi juridice proprietari/utilizatori de pajişti au obligaţia să efectueze o cosire cel puţin o dată pe an sau să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, în oricare din zilele perioadei de păşunat, stabilite prin amenajamentul pastoral, începând cu anul de cerere 2015."
Nu inteleg ce trebuie sa fac. Ma puteti ajuta, va rog?