avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cosit sau animale la subventiile APIA pentru pasune
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cosit sau animale la subventiile APIA pentru pasune

Buna ziua,
daca imi puteti spune ce trebuie sa fac ca sa pot primi subventia pentru pasune si faneata. Trebuie sa cosesc sau sa-mi cumpar animale? Acesta este art. din Legea 86/2014: " 12. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 10. - (1) In vederea accesarii fondurilor europene aferente platilor pe suprafata, persoanele fizice si juridice proprietari/utilizatori de pajisti au obligatia sa efectueze o cosire cel putin o data pe an sau incarcatura minima de 0,3 UVM/ha, in oricare din zilele perioadei de pasunat, stabilite prin amenajamentul pastoral, incepand cu anul de cerere 2014.
(2) In cazul in care proprietarii de animale sunt membri ai unei asociatii si exploateaza in comun o suprafata de pasune, contractul de inchiriere/concesiune se incheie cu fiecare utilizator membru al asociatiei."
Cei de la APIA mi-au spus ca trebuie sa am animale rumegatoare sau cal (obligatoriu pana la sfarsitul anului cand se face verificarea, iar apoi daca cosesc sa fac dovada a ceea ce am facut cu fanul rezultat), nu mi-au putut spune cate animale pentru fiecare hectar. Apoi ca trebuie sa merg la veterinar pentru a-mi da adeverinta cu codul exploatatiei si numarul de animale. Nu inteleg de ce, din momemt ce in lege scrie ca: "ART. 10

(1) În vederea accesării fondurilor europene aferente plăţilor pe suprafaţă, persoanele fizice şi juridice proprietari/utilizatori de pajişti au obligaţia să efectueze o cosire cel puţin o dată pe an sau să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, în oricare din zilele perioadei de păşunat, stabilite prin amenajamentul pastoral, începând cu anul de cerere 2015."
Nu inteleg ce trebuie sa fac. Ma puteti ajuta, va rog?
Cel mai recent răspuns: soarecorina , utilizator 10:37, 7 Mai 2015
Daca sunteti proprietar de pasune atunci trebuie sa cositi.
Intrebati si la Directia agricola judeteana daca cei de la APIA sunt contradictorii.
Asa am inteles si eu din lege. O parte din pasune este preluata cu contract de comodat. Am sa intreb la Directia Agricola Judeteana. Multumesc.
Directia Agricola Judeteana Bistrita nu se baga peste APIA. Asa mi-au spus.
Aici au dreptate!:) Fiecare dintre ele activeaza in tari diferite!

Iti vine sa te duci sa ii bati cap in cap!

Incercati la ministerul agriculturii, ambele apartin de MADR, poate acolo gasiti un cap mai luminat!

Trimiteti si o notificare prin email sau posta cu confirmare de primire catre toate cele trei autoritati si vedeti ce va raspund fiecare.
Raspunsul cel mai autorizat ar trebui sa il primiti din partea MADR.

Sunt convins ca veti primi 3 raspunsuri diferite!;)

Telefon Relatii cu Publicul:
+4-021-307-24-46
+4-021-307-24-22
+4-021-307-85-88
+4-021-307-85-54 - fax
Adresa e-mail: relatii.publice@madr.ro

[ link extern ]
Am sunat la APIA la Bucuresti. Mi-a spus un domn ca pana in 9 iunie cand trebuie sa depun eu dosarul se va schimba din nou legislatia (90%) si se va scoate obligativitatea de a avea animale. Sper sa aiba dreptate. Am sa sun si la MADR. Va multumesc pentru ajutor. Cu stima!

Alte discuții în legătură

Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)
Clarificare: ce inseamna uvm? feke gyorgy feke gyorgy a aparut in revista agri media anul4 nr 8 august un articol referitor la ajutoarele de stat de care pot beneficia producatorii agricoli.aici este specificata ... (vezi toată discuția)