avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Activitate caiusp

Activitate caiusp

Răspuns la discuția Donatie

"Ei trebuie sa dezbata moștenirea după tatal2.
Dacă 3 dintre frati nu doresc niciun bun, pot renunta, urmând sa rămână moștenitori mama și un frate.
Cel puțin 1 copil trebuie sa rămână moștenitor cu mama.
După ce obțin certificatul de moștenitor, trebuie întocmită documentația cadastrala, intabulat certificatul de moștenitor, și în ultima faza mama și fratele/frații care au rămas moștenitori pot sa va doneze dvs proprietatea."

Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.

Dacă nu va cer prea mult ați putea să-mi detaliați pașii care trebuie făcuți?
Sau unde pot obține mai multe informații referitoare la situație, formulare sau exact ce/cum trebuie facut.

Mulțumesc
Discuție Donatie
Bună ziua, înainte de a începe sa fac ceva doresc câteva informatii.
Detaliile sunt:
Suntem 6 frați ( doi cu Tatăl 1 și patru cu tatăl 2)
Tatal2 e decedat de 5 ani, mama încă trăiește. După divorțul de Tatăl1 am locuit toți 6 cu mama și tatal2. Acum aproape toți copii sunt plecati/stabiliți în străinătate.
După moartea tatălui 2 nu s-a făcut succesiune.
Acum frații din partea tatălui 2 și sora din partea tatalui 1 sunt de acord sa renunțe la partea lor în favoarea mea. Mama dorește la fel, să-mi doneze mie partea ei.

Care ar fi cea mai simpla procedura pentru a rezolva aceasta problema?

Mulțumesc.
Buna ziua,

Am vrut sa fiu scurt si la obiect, pentru ca stiu ca pentru toti timpul este limitat, dar o sa detaliez problema.
Este vorba despre o constructie realizata fara autorizatie realizata in 2005, constatata si contraventionata de Primarie printr-un proces verbal cu termen pana la sf anului 2005 de intrare in legalitate sau demolare. Normal ar fi fost ca la finalul termenului daca nu a intrat in legalitate sa se aplice art 28 din legea 50/1991, adica demolarea. Nu s-a intamplat asta (aici e primul abuz). Intr-o adresa primita de la Prefectura (tot in urma unei sesizari) primesc raspunsul ca pana la termenul de intrare in legalitate, s-a depus documentatia pentru acea costructie fara autoriziatie. Aici eu inteleg ca a intra in legalitate inseamna a obtine autorizatia inainte de termen, nu sa depui niste acte. Apoi in vara lui 2006 dupa lungi sesizari la Primarie, vin la fata locului si constata printr-un alt proces verbal costructiile fara autorizatie si i se da un nou termen pentru intrare in legalitate sau demolare. Apoi cu 2 luni inainte de termenul de intrare in legalitate primeste autorizatie pentru o parte din constructii. Distanta de cand a depus documentatia pana la eliberarea autorizatiei este de aprox 9 luni. In ziua de azi termenul pentru obtinere autorizatie este de 30 zile, nu stiu cum era prin 2005. Sa revenim, dupa ce i se emite autorizatia, dupa ce trece termenul de intrare in legalitate Primaria il da in judecata. Procesul principal a inceput in 2007, acolo noi am fost intervenienti, pentru ca in baza Primariei pierdeam tot. Procesul respectiv s-a terminat in anul 2011 cu hotarare definitiva si irevocabila pentru demolare. in 2010 vecinul care a executat constructiile fara autorizatie da Primaria in judecata pentru ca nu vrea sa-i dea autirizatie. Reprezentatul Primariei in acel proces nu aduce in discutie procesul pe care tot Primaria il are impotriva lui pentru constructie fara autorizatie, nici macar nu suspenda procesul vecinului pana la solutionarea procesului inceput in 2007, impotriva vecinului, nu depune nici un act (proces verbal, adrese), nici nu aduce in discutie despre acel proces si lasa la aprecierea instantei daca obliga Primaria sa-i emita sau nu autorizatie. Ca fapt divers, procesul meu impotriva vecinului s-a terminat cu hotarare definitiva pentru demolare in 29.03.2011, iar procesul vecinului impotriva Primariei s-a terminat in 30.03.2011 cu obligarea Primariei sa emita autorizatia. Nici macar nu a facut recurs...nimic. Eu nu am stiut de proces, am aflat acum recent despre el...cand am pus toate actele din 2005 pana azi si am analizat fiecare hartie in parte. Asa am constatat ca sunt abuzuri grave , care prin faptul ca Primaria nu a pus in aplicare legea mi-a adus prejudicii grave:
-10 ani tarati prin tribunale si pe holurile Primariei
-eu care sunt perfect legal 100%, am ajuns sa ma rog de Primarie sa puna in aplicare legea.
-faptul ca nu a pus in aplicare legea mi s-a ingradit dreptul la proprietate asupra podului (vecinul prin constructiile ilegale mi-a blocat accesul la pod)
- cosul de fum nu a mai fost curatat de vreo 10 ani (multumesc lui D-zeu ca nu s-a intamplat vreo tragedie) poate atunci se sesizau din oficiu.
-sanatatea parintilor mei, stresul, nervii, timpul.... sunt lucruri care nu se pot cumpara sa le ai inapoi....
-eu la 34 de ani sunt destul de grizonat....de la stres, cautare solutii, nervi, etc.

Ce am descris mai sus este doar o parte din probleme, si asa va puteti da seama cat de grava e situatia + ca am descoperit un fals in acordul proprietarilor care ii trebuia vecinului pentru a obtine autorizatia (si asta am reclamat la Politie).

Initial am facut plangerea la DNA, iar DNA a transferat-o la parchet pentru ca nu e de competenta lor.

Din ce am citit pe internet daca pretinzi daune , trebuie sa depui dovezi pentru ceea ce ceri.
Problema la mine este ca nu prea am tinut chitante si alte lucruri asemanatoare care sa le prezint acum in viitorul proces, pentru ca eu am crezut ca se va rezolva problema, si Primaria isi va face treaba...dar se pare ca m-am inselat.


Ma scuzati pentru eventualele greseli.
O zi buna !
Buna seara,
Am facut o plangere la Parchet impotriva Primariei (functionarilor) pentru neglijenta si abuz in serviciu care mi-au ingradit niste drepturi, iar acum urmeaza sa ma constitui parte civila in proces.
Intrebarea este urmatoarea:
Pentru a cere daune morale si (sau) materiale trebuie sa achit taxa de timbru?

Multumesc.