Si la prima intrebare va rog daca ma puteti ajuta.
Cand am iesit la pensie in anul 2022,am depus la dosar adeverinte cu sporuri de vecime grupa 2 de munca 12 ani in procent de 100%,de conditii grele,de conditii nocive,de noapte,spor special.Aceste sporuri nu mi-au fost trecute in decizia pe care am primit-o recent.Trebuie sa fac o cerere ca sa mi se ia in calcul aceste sporuri sau o fac ei in intervalul Septembrie Februarie cum au zis ca se va face a doua recalculare pentru sporuri?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am si eu 2 intrebari.
1.Cand am iesit la pensie in anul 2022,am depus la dosar adeverinte cu sporuri de vecime grupa 2 de munca 12 ani in procent de 100%,de conditii grele,de conditii nocive,de noapte,spor special.Aceste sporuri nu mi-au fost trecute in decizia pe care am primit-o recent.Trebuie sa fac o cerere ca sa mi se ia in calcul aceste sporuri sau o fac ei in intervalul Septembrie Februarie cum au zis ca se va face a doua recalculare pentru sporuri?
2.In decizie am:
Total stagiu de cotizare reakizat,din care: 39 ani 1 luna 22 zile
Stagiu de cotizare contributiv: 33 ani 9 luni 16 zile
Stagiu de cotizare necontributiv: 1 an
Stagiu de cotizare contributiv pentru care se acorda puncta de stabilitate:8 ani 9 luni 16 zile
Numarul de puncte de stabilitate pentru Stagiu de cotizare contributiv realizat peste 25 ani contributivi=5.34578 in loc de 10.25 cum am calculat eu.
Am avut 46.22553 puncte cu o pensie de 3759 acum am 4178 dupa calcule lor.
Mi-au dat total puncta 51.57131 in loc de 56…… cat ar trebuii.
Eu am calculat asa:
25-30 ani 0,50=2,5
30-35 ani 0,75=3,75
35-39 ani 1=4
Total sunt 10,25 puncte nu 5,34578 cat au calculat ei.
La cine este gresala ?
Va multumesc!
UPDATE Guvernul a aprobat stergerea datoriilor pentru mai multe categorii de contribuabili.
Aici intra si cei care au primit acele scrisori care ii obliga sa plateasca 468 roni prin Decizia de impunere 2012 ??
contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) datorata de persoanele pentru care baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate este mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara aferenta perioadelor fiscale cuprinse intre 1 ianuarie 2012 si 31 decembrie 2014 (regula se va aplica si persoanelor care nu realizeaza venituri si pentru care baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate este salariul de baza minim brut pe tara). Multumesc !
Buna ziua ! Acum cateva zile am primit de la ANAF o scrisoare cu niste tabele in care ma instiinta ca am de platit suna de 468 roni.Titlul scrisorii este:Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de sanatate pe anul 2012.Eu nu lucrez din 2009.Am inteles ca au primit acelas fel de scrisoare si altii care lucrau la data respectiva si pensionari,dar pe cine am intrebat nu stie nimeni nimic.Ce trbuie facut,ce inseamna aceasta scrisoare ? Va multumesc !