avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am si eu 2 intrebari. 1.Cand am iesit la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am si eu 2 intrebari. 1.Cand am iesit la pensie in ...

Buna ziua!
Am si eu 2 intrebari.
1.Cand am iesit la pensie in anul 2022,am depus la dosar adeverinte cu sporuri de vecime grupa 2 de munca 12 ani in procent de 100%,de conditii grele,de conditii nocive,de noapte,spor special.Aceste sporuri nu mi-au fost trecute in decizia pe care am primit-o recent.Trebuie sa fac o cerere ca sa mi se ia in calcul aceste sporuri sau o fac ei in intervalul Septembrie Februarie cum au zis ca se va face a doua recalculare pentru sporuri?

2.In decizie am:
Total stagiu de cotizare reakizat,din care: 39 ani 1 luna 22 zile
Stagiu de cotizare contributiv: 33 ani 9 luni 16 zile
Stagiu de cotizare necontributiv: 1 an
Stagiu de cotizare contributiv pentru care se acorda puncta de stabilitate:8 ani 9 luni 16 zile
Numarul de puncte de stabilitate pentru Stagiu de cotizare contributiv realizat peste 25 ani contributivi=5.34578 in loc de 10.25 cum am calculat eu.
Am avut 46.22553 puncte cu o pensie de 3759 acum am 4178 dupa calcule lor.
Mi-au dat total puncta 51.57131 in loc de 56…… cat ar trebuii.
Eu am calculat asa:
25-30 ani 0,50=2,5
30-35 ani 0,75=3,75
35-39 ani 1=4
Total sunt 10,25 puncte nu 5,34578 cat au calculat ei.
La cine este gresala ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sg1 , utilizator 14:09, 28 August 2024
Calculați puncte de stabilitate doar pentru stagiul contributiv.Si nici atunci nu se acordă pentru tot stagiul contributiv.Stagiul realizat prin cumul pensie/salariu este contributiv,dar pentru el nu se acordă puncte de stabilitate.Deci dacă aveți așa ceva trebuie extras din stagiul contributiv.
Multumesc!
Si la prima intrebare va rog daca ma puteti ajuta.
Cand am iesit la pensie in anul 2022,am depus la dosar adeverinte cu sporuri de vecime grupa 2 de munca 12 ani in procent de 100%,de conditii grele,de conditii nocive,de noapte,spor special.Aceste sporuri nu mi-au fost trecute in decizia pe care am primit-o recent.Trebuie sa fac o cerere ca sa mi se ia in calcul aceste sporuri sau o fac ei in intervalul Septembrie Februarie cum au zis ca se va face a doua recalculare pentru sporuri?
Va multumesc!

~ final discuție ~