avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate jenny06

Activitate jenny06

Discuție PFA meditatii
Buna ziua! As dori sa imi deschid un PFA prin care sa ofer meditatii la matematica elevilor de gimnaziu si liceu. Problema mea apare cu alegerea sediului de desfasurare a activitatii. Stiu ca recent s-a dat o lege conform careia, daca desfasor aceasta activitate in propriul apartamen, impozitul pe apartament creste foarte mult. Daca as realiza meditatiile la domiciliul elevului, lucru care se va si intampla in cele mai multe cazuri, mai trebuie sa intregistrez sediul de desfasurare al activitatii in apartamentul meu ? Am auzit ca ar fi o posibilitate de alegere a unui sediului ambulant? Este adevarat si amplicabil pentru activitatea desfasurata de mine?
Sunt curioasa daca trebuie sa platesc TVA in cazul in care obtin castiguri tranzactionand forex si optiuni binare. Am vazut ca m-as incadra la venituri din investitii si as datora un impozit de 16% din profit, dar trebuie sa platesc si TVA, realizand aceasta activitate ca persoana fizica?

Răspuns la discuția Ajutor cu declaratia 604
Multumesc din suflet pentru raspunsul oferit !
Am cateva intrebari legate de completarea declaratiei 604.
1. Este necesara completarea bancii si a unui cont bancar sau poate fi omisa?
2. Am terminat facultatea acum 3 ani dar nu am lucrat niciodata in tara, mai exact nu am fost inregistrata cu castig de venituri in tara sau strainatate si nu am platit taxe pana acum. Acum am aflat ca trebuie sa depun aceasta declaratie si sa platesc CASS. La punctul IV unde trebuie sa completezi data cand am platit ultima data CASS ce ar trebui sa completez tinand cont de faptul ca nu am platit niciodata CASS pana acum?
3. La imputernicit ma trec tot pe mine ?

Multumesc anticipat!
Un an nou plin de bucurii !
Multumesc mult pentru raspuns. Maine dimineata ma duc sa vad ce casa de marcat sa achizitionez.
Sunt PFA. Dau lectii de baschet copiilor si nu am stiut ca trebuie sa am casa de marcat pentru activitatea pe care o prestez. Nici inspectorul nu mi-a zis niciodata ca as avea nevoie de casa de marcat. Pana acum am taiat chitante parintilor pentru abonamente de o luna. Am aflat insa de la unul din parinti ca am nevoie de casa de marcat, daca nu, risc o amenda de 12500 lei (o suma enorma). Daca imi achizitionez acum casa de marcat, pot primi amenda pentru ca nu am avut pana acum? Cum pot face sa scap de amenda pentru ca nu am atatia bani si intotdeauna am taiat chitante pentru munca depusa, deci nu mi se pare corect sa fiu amendata. Ma gandesc si sa desfiintez PFA-ul acesta si sa imi fac altul, unde sa imi iau casa de marcat inca de la inceput, insa imi e frica de cazul in care la desfiintare sa ma intrebe de casa de marcat... ce ma sfatuiti? va rog sa ma ajutati deoarece sunt disperata si nu stiu cum as putea iesi din aceasta situatie.