Hristos a inviat! Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Am un atelier de lumanari din ceara naturala de vreun an si de curand, avand vanzari pe internet, am deschis PFA pentru a putea vinde legal. Am cumparat si casa de marcat, registru-jurnal incasari si plati, registru inventar si registrul unic de control. Materia prima, ceara, o achizitionez de la stupari, cate 30, 50, 100 kg, dar acestia nu sunt autorizati , deci nu dau bon, nici macar certificat de producator nu au. Pana acum stiam ca mergea sa cumpar de la ei cu borderoul de achizitii, dar acum, cu schimbarea legilor, nu prea am inteles si nu stiu cum sa fac sa declar ca am cumparat ceara pentru a o trece la cheltuieli. Persoanele de la care cumpar ceara au sub 50 de stupi, ceea ce insemna pana acum ca sunt persoane neimpozabile. Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Multumesc mult!
M-ar interesa si pe mine acest raspuns. Am un atelier de lumanari, iar ceara o colectez de la diversi apicultori (cate 30, 50, 70, 100 kg). Acestia nu au certificat de producator sau altceva. Mai pot cumpara ceara pe baza borderoului de achizitii?