avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Borderou de achizitii 2015
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Borderou de achizitii 2015

Hristos a inviat! Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Am un atelier de lumanari din ceara naturala de vreun an si de curand, avand vanzari pe internet, am deschis PFA pentru a putea vinde legal. Am cumparat si casa de marcat, registru-jurnal incasari si plati, registru inventar si registrul unic de control. Materia prima, ceara, o achizitionez de la stupari, cate 30, 50, 100 kg, dar acestia nu sunt autorizati , deci nu dau bon, nici macar certificat de producator nu au. Pana acum stiam ca mergea sa cumpar de la ei cu borderoul de achizitii, dar acum, cu schimbarea legilor, nu prea am inteles si nu stiu cum sa fac sa declar ca am cumparat ceara pentru a o trece la cheltuieli. Persoanele de la care cumpar ceara au sub 50 de stupi, ceea ce insemna pana acum ca sunt persoane neimpozabile. Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema. Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Achizitie pe borderou legea 145 din 2014 lari6 lari6 administrez un SRL care se ocupa cu achizitia de miez de nuca de la persoane fizice pe baza borderoului de achizitie si ulterior vânzarea produsului ... (vezi toată discuția)
Contabilitate apicultura simonavascan simonavascan vanzarea de miere si stupi este neimpozabila?Banii europeni nerambursabili trebuie justificati doar in proportie de 30% sau in totalitate pe perioada de ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)