avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate apicultura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate apicultura

vanzarea de miere si stupi este neimpozabila?Banii europeni nerambursabili trebuie justificati doar in proportie de 30% sau in totalitate pe perioada de executie a contractului?Multumesc.Simona
Cel mai recent răspuns: Florin7801 , utilizator 19:48, 2 Martie 2011
Veniturile din apicultura sunt neimpozabile,dar trebuie sa treceti pe la finante sa completati formularul 200- cu o lei,dar de CCAS nu scapati(mergeti la casa de aj.de sanatate)
Cu banii de la fonduri asa este,dar trebuie sa achizitionati tot ce este scris in planul de afacere
Oricum,avand PFA trebuie sa aveti toate registrele unei firme:reg.fermei,reg.inventar,cotracte de comodat,reg.itrari-iesiri,borderou de achizitii,monetare,avize de insotire amarfii,facturi,chitante,RJIP,reg.unic de control-oparte din ele trebuiesc inregistrate la finante
Am si eu aceeasi problema.
Cum evidentiez in contabilitate produsele apicole (miere, polen, ceara)?
In registrul de incasari si plati se inscriu efectiv doar sumele de bani inasate si platite?La sumele platite se inscriu facturile achitate pt bunuri cumparate?
daca am achizitionat un bun (o lada de stup sau o centrifuga) unde o inregistrez, in registrul inventar sau in cel de incasari si plati?
Daca produsele obtinute sunt comercializate in cantitati de 1-2kg la diferite intervale de timp ce intocmesc pt vanzare?In acest caz nu am casa de marcat.
Daca comercializez cantitati mari peste 10 kg pot vinde pe factura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate inteprindere individuala Florin7801 Florin7801 Am si eu aceeasi problema.Detin o inteprindere individuala ce are ca obiect de activitate-apicultura. Cum evidentiez in contabilitate produsele apicole ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)
Șantaj pe motiv de ”legea apiculturii” da78n da78n Am moștenit anul trecut 5 familii de albine. Din proprie inițiativă le-am declarat la Registrul Agricol de la Primărie deoarece așa ”e tradiția” în ... (vezi toată discuția)