avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate inteprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate inteprindere individuala

Am si eu aceeasi problema.Detin o inteprindere individuala ce are ca obiect de activitate-apicultura.
Cum evidentiez in contabilitate produsele apicole (miere, polen, ceara) recoltate in stupina?
In registrul de incasari si plati se inscriu efectiv doar sumele de bani inasate si platite?La sumele platite se inscriu facturile achitate pt bunuri cumparate?
daca am achizitionat un bun (o lada de stup sau o centrifuga) unde o inregistrez, in registrul inventar sau in cel de incasari si plati?
Daca produsele obtinute sunt comercializate in cantitati de 1-2kg la diferite intervale de timp (nu zilnic) ce intocmesc pt vanzare?In acest caz nu am casa de marcat.
Daca comercializez cantitati mari peste 10 kg pot vinde pe factura?

Cel mai recent răspuns: ContSters199263 , utilizator 15:49, 4 Mai 2011
daca ai II (impunere in sistem real,nu la norme de venit),la infiintare,trebuia sa iei tipizate,chitantiere si facturi,apoi registrele obligatorii,registrul de incasari si plati,registrul inventar si registrul unic de control;ce recoltezi din stupina trebuie sa si vinzi,pentru ce vinzi intocmesti factura si chitanta,inclusiv pentru incasarile prin banca,aferente activitatii tale;pentru ce achizitionezi,iei chitante,facturi,bonuri fiscale(atentie la bonuri fiscale fara factura faci receptie ca sa aibe calitate de document justificativ);pe astea le treci in registrul de incasari si plati,in mod cronologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate apicultura simonavascan simonavascan vanzarea de miere si stupi este neimpozabila?Banii europeni nerambursabili trebuie justificati doar in proportie de 30% sau in totalitate pe perioada de ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)
Plan afaceri 112 ALEXVALER ALEXVALER Buna ziua. Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)