Buna seara! Ce sanse am sa denut un antecontract de vanzare-cumparare si sa recuperez suma data in avans?! situatia sta in felul urmator: un prieten a incheiat un precontract de vanzare-cumparare si a platit avans pentru un teren intravilan cu gandul de a-si face casa. i s-a recomandat un teren la pret bun si a mers impreuna cu proprietarul( avocat fiind) sa-i prezinte terenul. in prima faza terenul i s-a parut in regula si s-a hotarat sa-l cumpere iar in urma "presiunilor" facute de proprieta( gen : oferta ca aceasta nu mai gasesti, trebuie sa platesti avans pentru a-ti tine terenul pentru ca am si alti clienti) a acceptat sa incheie un atecontract si sa plateasca avans. Dupa ce a incheiat contractul i s-a comunicat sa nu mai mearga pe la teren pana la finalizarea procedurii de cumparare, fapt care a dat de banuit. Impreuna cu un arhitect a mers la terenul respectiv si a constat ca pe diagonala terenului trec fire de electricitate de inalta tensiune ceea ce face imposibil de construit o casa de locuit ci mai degraba o cabana de 8/5 m. In acest caz se poate vorbi despre obligatia de garantie contra viciilor ascunse?mai ales ca, grabirea incheierii antecontractului a fost facuta premeditat de catre vanzator, acesta cunoscand ca nu se poate construi pe acel teren altfel l-ar fi vandut la pretul pietei. da stiu ca in prima vaza, cumparatorul e vinovat ca s-a lasat "prostit" dar si ce a facut domnul avocat este imoral si la limita legalitatii...
Buna ziua! in momentul in care esti amedat de politist pentru o abatere la regimul circulatiei, mai beneficiezi de prezumtia de nevinovatie? multumesc anticipat