avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate euprotopopescu69

Activitate euprotopopescu69

Bună ziua,
Aș dori să știu sub ce formă pot recupera prejudiciul pe care mi l-a adus Societatea de transport public persoane locală prin faptul că directorul acesteia a luat niște decizii abuzive și anume desfacerea contractului de muncă a unui număr mare de angajați. Ulterior deciziei directorului angajații au acționat în Instanță Societatea de transport iar soluția definitivă a acesteia a fost de reangajare a reclamanților pe locurile inițiale de muncă, obligând pârâta să plătească cheltuielile de judecată și toate beneficiile si drepturile salariile ce li se cuveneau de la data desfacerii contractului de muncă pâna la reangajare.
Este vorba despre câteva sute de ani plătiți din banii contribuabililor de către Societatea de transport unor angajați care nu au prestat muncă. Societatea de transport public de persoane a păgubit deci bugetul primăriei locale care este alimentat de către contribuabili.
Răspuns la discuția Posibilă pierdere moștenire ?
Mulțumesc pentru răspuns. Vă pripiți însă cu constatările. Mama mea a vândut o casă pe care eu am achitat-o integral cu bani munciți în afară țării. A păpat toți banii. A vândut casa socrilor și a păpat toți banii, A vândut casa bunicii mele și a plecat din București într-un orășel de provincie pentru a mai păpa ceva bani. Încă un "amănunt" mama nu a cumulat nici 10 ani de muncă cu acte pentru a avea o pensie și primește pensie de urmaș după soțul decedat. Încă un amănunt - mama mea m-a dat și afară din casa pe care a cumparat-o cu banii mei. Cu toate astea eu i-am făcut succesiunea după soțul decedat ( tatăl meu vitreg ) pe cheltuiala mea. Cheltuielile de înmormântare a sotului le-am suportat tot eu.
N-as vrea să mai continui totuși. Poate nici nu trebuia să dau atâtea detalii însă mă deranjează că puneți etichete fără să cunoașteți situația. Eu am pus doar o întrebare și așteptam doar răspuns. Am primit răspunsuri și vă mulțumesc tuturor.
M-am lămurit.
Toate cele bune vă doresc !

ibn a scris:

Inteleg ca vreti sa mosteniti fara sa va deranjati si sa o ingrijiti. E cam greu doar sa iei fara sa dai ceva in schimb. Ingrijiti-o dvs si veti avea apartamentul. Cand va muri veti mosteni..........soldul.

Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori pe apartament. Singurul meu unchi din partea mamei nu a fost niciodată căsătorit și nu a avut copii fiind bolnav de sindromul Down. Dacă mama deschide succesiune după unicul frate eu sunt chemat la succesiune ? Am vreun drept de moștenitor după acest unchi ?
Menționez că mama dorește să facă unei persoane străine de familie, contract de vânzare cumpărare a apartamentului cu clauză de intretinere sau uzufruct viager - nu stiu exact. Am vreo posibilitate să contracarez această situație ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc pentru sfaturi.
Da, situația este extrem de încâlcită de către acest bătrânel procesoman. Atât de încâlcită încât își pierde orice avocat sau judecător răbdarea cu acest dosar. Eu am strîns toate N.U.P-urile pe care le am și da, chiar avocata mi-a spus că s-ar putea chiar el reclamant fiind să o încurce, pentru toate această hărțuiri.
Bună ziua !
Aș dori să știu dacă pe lângă avocatul pe care l-am angajat prin contract mai pot angaja încă unul ? Sunt exasperat deoarece a pierdut o cauză extrem de ușoară prin simplul fapt că nu s-a prezentat la bară la ședința de judecată. Acum imi promite că ”va fi bine de data asta”
Reclamantul a solicitat în Instanță prescierea unei datorii de 1400 lei care a fost preluată de noua Asociație de Proprietari de la vechea Asociație de Proprietari. O Asociație care în 2010 din 8 scări de bloc a fost scindată în 4 și 4 scări. Reclamantul a solicitat prescierea datoriei Asociației de Proprietari care nu-i calculase acele datorii. Instanța a decis să se prescrie și ne-a obligat la plata cheltuieli de judecata evident. Momentan suntem la stadiul la care reclamantul din procesul anterior ne-a cerut daune pentru prejudiciul de imagine mie ca Președinte și Asociației. Total absurd în condițiile în care el nu a dovedit că nu a fost dator; expertiza contabilă judiciară arătând în concluzia finală că datoria exista iar mie personal mi-a facut 6 plângeri penale neîntemeiate în decurs de 12 ani. Am fost cercetat de organele de poliție și la toate s-a dat NUP. Reclamantul este un procesoman care mă hărțuieste de 12 ani la acest mod. A actionat în Instanțe de 40 de ani de când locuiește în acest bloc pe toți administratorii și președinții acestui bloc. A făcut relamații, petiții și plângeri penale la mulți proprietari din bloc.
Bună ziua. Am un amic ce dorește să facă un act de comodat cu a sa concubină. El are vârsta de 61 de ani, concubina 51. Trăiesc impreună de 2 ani și jumatate in casa care este proprietatea lui personală. Concubina face presiuni asupra lui să-i facă acte de vânzare pe jumatate din casă pe motiv că se teme că după decesul lui, rudele acestuia pot ataca un eventual act de comodat pe care l-ar face. Ce-i de facut ? Care este soluția viabilă pentru a fi amândoi in siguranță ? El este divorțat și are un baiat legitim dintr-o casatorie anterioară.
Am un vecin pe palierul blocului - ușile noastre sunt fața in fața - suntem doar 2 apartamente pe palier. Acesta și-a montat un proiector deasupra ușii lui și un senzor de mișcare care aprinde acest proiector in momentul in care urc pe ultimul tronson de scara pentru a intra in apartamentul proprietate personala. Pe lânga acest proiector, mai nou, și-a montat și un vizor electronic cu sensor de mișcare cu care ma filmeaza la orice mișcare (pe timp de zi și de noapte) pe mine, toți membrii familiei mele și evident orice prieten, vecin sau cunoștința care vine la noi cu treaba sau in vizita. Eu și familia mea nu ne simtim deloc confortabil sa fim monitorizați de acest personaj. E legal ce face ?
Discuție status CNP
Intrebarea mea este: Daca am un CNP al unei persoane - o fosta cunoștința de care nu mai dau și știu doar ca este plecata in Austria de ani buni; Cum pot afla daca mai este in viața? CNP-ul arata la o minima verificare pe internet ca este valid.
1. In cazul in care persoana este decedata CNP-ul mai apare valid ?
2. In cazul in care persoana și-a schimbat cetațenia și a renunțat la cea româna definitiv CNP-ul mai apare valid ?
3. In cazul in care persoana și-a pastrat cetațenia româna și a dobândit și o alta cetațenie CNP-ul mai apare valid ?
Sunt angajat ca sofer autobuz. Aceasta meserie presupune o stare de sanatate fizica si psihica foarte buna dupa cum bine stim. Problema este ca seful de garaj are o atitudine de stapân atat fața de mine cât și fața de colegi (pentru ca nu este el angajatorul - deci suntem colegi) Nu precupețește nici un efort sa ne jigneasca si sa ne impuna sa facem lucruri care nu tin de obligațiile din fișa postului sau sa achiziționam pe banii personali piese sau consumabile pentru autobuz. Ma amennința ca nu mai iau banii care trebuie (salariul intreg) daca nu investesc in autobuz. Ni se adreseaza numai cu apelative de genul Ba și Ma si numai pe ton imperativ. In cazul in care este iritat de cineva care indrazneste sa-i dea o replica incepe chiar sa injure. Noi mergem in traseu deja stresati de el. Ne terorizeaza la propriu cu atitudinea si comportamentul sau si asta indiferent de varsta. El are 40 de ani dar vorbeste murdar si de sus chiar si cu colegi care mai au cateva luni de zile pana la pensie. Este un satrap. Ce putem face ? Sa nu-mi dați va rog trimitere catre SINDICAT ca ... este zero barat (adica este aservit conducerii - ce s-o mai dau dupa deget)
Răspuns la discuția Accesul in apartament.
Sa inteleg ca nu incalcam nici o lege cu o Hotarâre a Comitetului Executiv al Asociatiei prin care sa-l constrângem pe proprietar sa ne permita accesul in apartament pentru citirea lunara a contoarelor de apa, invocand veridicitatea cantitatilor pe care le declara si in cazul in care refuza, noi - Asociatia de Propretari - sa nu-i luam in considerare consumurile declarate. Astfel, neexistand consumurile, in cazul in care refuza sa permita accesul, avem temei legal sa-l impunem la plata in sistem pausal ? Cum vom calcula consumurile daca dânsul este de rea credinta si nu va permite citirile ? In sistem paușal este același lucru cu estimativ ? Care este legislatia in vigoare care reglementeaza astfel de situatii ? Acest proprietar are centrala termica de apartament si deci este extrem de putin cat declara - un total de 1m cub de apa rece la doua sau chiar trei luni - tinând cont si de faptul ca foloseste apa rece pentru prepararea apei calde si incarcarea instalatiei de incalzire pe timp de iarna.