avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate hewlett

Activitate hewlett

Va multumesc pentru sfaturi. Imi puteti spune totusi care este legea si alineatul exact care se refera la asa ceva? Am cautat si am mai gasit 2 legi, dar nu am gasit paragraful care sa se refere la aceasta problema.

Daca refuz si cheama politia iar, risc vreo amenda? Ce se va intampla in acel moment?

Multumesc
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.

Daca se ajunge sa imi mai adauge o persoana in plus la plata intretinerii, in mod sigur nu se va rezolva cu presedinta asociatiei din simplul motiv ca eu locuiesc in acel imobil de putin timp si cele doua se cunosc probabil de o viata, fiind vecine. Putin probabil sa tina cont de ceea ce zic eu.

Asadar, imi puteti spune va rog care este calea legala in cazul in care se ajunge la asa ceva?

Multumesc
Imi puteti spune va rog daca pentru inscrierea in cartea de imobil, o persoana care locuieste intr-un apartament (nefiind proprietar) trebuie sa depuna la administratie copii xerox dupa actul de identitate sau doar sa prezinte actul respectiv si presedinta sa noteze din ele informatiile necesare?

In afara de aceste informatii mi se mai pot solicita informatii cu privire la locul de munca, prenumele parintilor, numarul de la pantof si alte bazaconii securistice?

Si daca refuz (pentru ca doresc sa respect legea la litera) sa ii ofer acele copii xerox sau informatii suplimentare si anunta politia, respectivii au dreptul sa ma intrebe aceste informatii de fata cu ea si astfel ea sa le noteze si eventual sa imi ceara copii xerox pe care sa i le inmaneze ei?

Nu aveam nicio problema pana in acest moment sa ii ofer orice informatie dorea, dar dupa ce a chemat politia la mine la usa intrucat nu am vrut sa ii dau ei copiile dupa actele de identitate, ci presedintei (care de fapt se ocupa cu asa ceva) as vrea sa respect legea 100%,, nu sa ii fac in ciuda, dar nici sa ma las calcata in picioare. As vrea sa respect intocmai legea statului roman, nu legea administratorei.

Va multumesc
Bun gasit

Sunt in urmatoarea situatie: am un var care vine frecvent in vizita (1-2 ori pe zi atunci cand se duce sau se intoarce de la serviciu). Nu sta niciodata mai mult de 2 ore cand vine, poate uneori 3. Lucrul acesta se intampla doar in zilele lucratoare (luni-vineri), nicidecum sambata sau duminica.
Administratora ma acuza ca mai locuieste cineva nedeclarat in apartament si ca o sa imi afiseze intretinerea cu o persoana in plus. Desi i-am explicat foarte frumos ca nu are dreptate, a dat vina pe vecini ca ei i-ar atrage atentia etc (barfele uzuale pe unele scari), dar sunt constienta ca asta este initiativa ei.

Imi puteti spune va rog cum trebuie sa actionez in cazul in care procedeaza in acest mod?

Ii depun plangere penala pentru abuz in serviciu sau o actionez in instanta pe civil, dar in acest caz cum trebuie sa procedez - trebuie sa dovedesc eu ca nu locuieste nimeni in plus sau trebuie sa dovedeasca ea (desi nu vad cum) ca ar locui cineva?

Ce dovezi ar fi necesare pentru a rezolva problema in cazul in care se ajunge la asa ceva?
Ii pot pune in vedere ca voi actiona in acest mod in cazul in care imi va trece inca o persoana in plus sau ma poate reclama pentru santaj sau amenintare (la ce vad la tv ma astept la orice)?

PS: Daca ea imi hartuieste musafirii cu tot felul de remarci atunci cand ii intalneste pe scara - cum pot actiona? Pentru ca nu se rezuma la parerea ei gresita, dar ii si abordeaza pe scara (mai ales pe var) si le zice aceleasi prostii.

Banuiesc ca trebuie sa existe o solutie pentru ambele probleme si nicidecum sa refuz eu sa mai primesc pe cineva in vizita. Deja a ajuns sa pretinda sa o las sa intre in casa si sa se convinga ca nu este nimeni in plus! Cum pot sa scap de pe capul meu de un asemenea om cu apucaturi comunistoide?

Va multumesc anticipat pentru orice sfat.