avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copii xerox sau informatii preluate din cartea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copii xerox sau informatii preluate din cartea de identitate?

Imi puteti spune va rog daca pentru inscrierea in cartea de imobil, o persoana care locuieste intr-un apartament (nefiind proprietar) trebuie sa depuna la administratie copii xerox dupa actul de identitate sau doar sa prezinte actul respectiv si presedinta sa noteze din ele informatiile necesare?

In afara de aceste informatii mi se mai pot solicita informatii cu privire la locul de munca, prenumele parintilor, numarul de la pantof si alte bazaconii securistice?

Si daca refuz (pentru ca doresc sa respect legea la litera) sa ii ofer acele copii xerox sau informatii suplimentare si anunta politia, respectivii au dreptul sa ma intrebe aceste informatii de fata cu ea si astfel ea sa le noteze si eventual sa imi ceara copii xerox pe care sa i le inmaneze ei?

Nu aveam nicio problema pana in acest moment sa ii ofer orice informatie dorea, dar dupa ce a chemat politia la mine la usa intrucat nu am vrut sa ii dau ei copiile dupa actele de identitate, ci presedintei (care de fapt se ocupa cu asa ceva) as vrea sa respect legea 100%,, nu sa ii fac in ciuda, dar nici sa ma las calcata in picioare. As vrea sa respect intocmai legea statului roman, nu legea administratorei.

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
hewlett, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:41, 15 Mai 2015
Procedura de inregistrare in cartea de imobil nu prevede obligativitatea depunerii de catre solicitant,a copiilor documentelor de identitate
Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inregistreze toate persoanele care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil,in acest sens urmand sa consemneze nume,prenume ,CI/pasaport
Cartea de imobil se completeaza cu datele de identitate, data de intrare in impbil si data parasirii imobilului, prezentand la acel moment al inregistrarii actul in original. Nu este necesar sa lasati copie de pe actul de identitate si nici sa spuneti unde lucrati sau cine sunt parintii etc.

Politistul care s-a prezentat la usa dv. nu are dreptul sa solicite niciun fel de copie de pe actul de identitate, ci doar sa verifice actul de identitate si daca aveti viza de resedinta. Atat.

Copiile de pe actele de identitate se ofera numai acelor operatori de date personale care indeplinesc conditiile specifice sa pastreze aceste copii. Asociatia nu este operator de date personale.
Responsabilitatea pentru inregistrarea in cartea de imobil o are persoana special desemnata in cadrul asociatiei cu atributiunea de completare si nu de pastrare copii ale actelor de identitate.

Discutati cu presedinta si, in caz ca va cere copie de pe CI, o rugati sa va arate legea care obliga persoana inregistrata sa predea aceasta copie mai mult decat simpla inregistrare.

Va multumesc pentru sfaturi. Imi puteti spune totusi care este legea si alineatul exact care se refera la asa ceva? Am cautat si am mai gasit 2 legi, dar nu am gasit paragraful care sa se refere la aceasta problema.

Daca refuz si cheama politia iar, risc vreo amenda? Ce se va intampla in acel moment?

Multumesc
Daca nu ati gasit paragraful care sa ilustreze exact situatia dv. inseamna ca trebuie sa faceti si sa se faca numai ce scrie in lege.
OUG 97.2005:
Art.38
..........
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.

Nu scrie nicaieri ca trebuie sa gestioneze copiile actelor de identitate.

Politistul nu va poate amenda decat daca nu aveti viza de resedinta. Pentru inscrierea in cartea de imobil raspunde persoana responsabila cu completarea cartii de imobil (probabil presedinta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente cerute de adminstrator laura1016 laura1016 Administratorul vrea copie dupa actul de proprietate inclusiv incheerea de la notar , pentru reactualizare date ...? .Nu inteleg . Exista undeva in lege ... (vezi toată discuția)
Corectitudine solicitare isct isct Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: presedintele asociatiei de proprietari ne-a solicitat noua, proprietarilor, depunerea de copie dupa actul casei si ... (vezi toată discuția)
Notificare din partea asociatiei de proprietari livache74 livache74 Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui ... (vezi toată discuția)