Alaturi de mai multe persoane, sunt coproprietarul unei conducte de gaz. Pana in 2014 orice nou proprietar avea nevoie de acceptul meu pentru a se conecta la gaze, dupa coparticiparea lui la respectiva teava.
Un vecin s-a mutat in Noiembrie 2014 si a realizat racordul la gaze fara despagubirea sau coparticiparea la realizarea conductei principale de pe strada. Cei responsabili cu executia racordului l-au invatat sa faca la notariat o obligatie de plata. Pana in acest moment respectiva persoana nu a platit nici o suma catre nici unul dintre proprietari.
Intrebare este: Ce pot face in acest caz?
Mentionez ca am o copie dupa declaratia persoanei respective in copie, obtinuta de la firma care a realizat racordul!
In 2010 am cumparat de la ROTLD o denumire de site, să zicem www.nokia.ro să fie mai usor de inteles.
Aveam și avem contract de distributie cu Nokia, firma mamă.
Am dezvoltat un site numai cu produsele Nokia, fară să contina si alti producatori, chiar daca noi comercializam si altceva, dar prin site-ul nostru propriu ( să zicem www.vasile.ro)
Ulterior Nokia ne-a cerut să le transferam dreptul de proprietate. Am fost de acord, dar în anumite conditii (recuperarea costurilor justificate, exe: constructie site si plata ROTLD)
De curand am vazut că ROTLD a facut transferul automat fară să fim nici măcar informați.
Intrebarea este, a fost o procedură legală și corectă?
P.S. precizez că în afară de compania noastră mai există încă un alt distribuitor pe România.
In luna Mai 2015 am contactat un avocat - recomandat de o cunostiinta - sa schimbe denumirea si membrii unui ONG. Dupa ce i-am dat actele asociatiei si o parte din bani, nu mai raspunde la telefon.
Stiu unde are cabinetul, stiu ca face parte din barou...Ce pot face in acest caz sa-mi recuperez actele si banii?