avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate Antiteparul

Activitate Antiteparul

Răspuns la discuția Anunt de recrutare teapa!
Am sunat si pana la urma a raspuns un rus sau moldovean. A spus ca fata nu e acolo. De unde pana unde *fata*? Apoi a sunat ea si a spus ca a fost iesita si m-a certat ca nu am trimis datele cerute. Am cerut o adresa unde sa aduc documentele si nu a vrut sa imi dea pe motiv ca pot sa le trimit pe net. Apoi am spus ca sunt de la politie si mi-a inchis.
Ce sa mai spun. TEAPA.
Răspuns la discuția Anunt de recrutare teapa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o mare TEAPA!!!!!
Am trimis si eu formularul primit de la [EDITAT - 2.13 din regulament], completat intentionat cu unele mici erori. Dupa vreo saptamana am fost contactat de o femeie care vorbea destul de stricat limba romana avand accent moldovenesc, care era destul de grabita sa imi expuna cerintele- fara sa ma intrebe nimic despre mine, si care imi cerea exact ce ai scris tu mai sus, respectiv sa am internet banking activat, daca nu am sa imi fac urgent(astfel, este mai usor de clonat contul si de furat parola), sa maresc limita de plati pe care o pot face, respectiv sa maresc la valoarea de 5000 euro(pentru a le castiga increderea si pentru a avea tu incredere mai mare in ei, iti dau ei 450 lei si ulterior iti cer o plata de mai multi bani), sa demonstrez ca nu am datorii pe contul ala(iti dai seama ca trebuie sa trimiti un extras de cont de la banca, unde apar si ultimele tranzactii facute de tine si care sunt elemente de SECURITATE ale BANCII) si sa trimit o copie dupa un act personal(de ce ai trimite o copie dupa buletin unei firme care are sediul pe niste strazi desfundate din Bucuresti si la al carei telefon nu raspunde nimeni).
Bineinteles ca am sunat inapoi la numarul de telefon de la care am fost sunat de femeia respectiva si bineinteles ca nu a mai raspuns nimeni. Pe site-ul lor unde este formularul de inregistrare a cererii de angajare(un site care reproduce elemente de pe alt site de logistica), nu este trecut decat numarul de telefon de la care am fost sunat. O firma fara directori, fara departamente, fara nimic, doar cu o voce de femeie care nu spune cum o cheama dar scrie in email ca este [EDITAT - 2.13 din regulament] si ca este HR(sa inteleaga fraierii ca este de la resurse umane). Practic este o FANTOMA. Oare cum poti sa devii clientul lor daca vrei sa ceri unul dintre camioanele de 12 mc sau 120 mc???? Sau nu conteaza volumul......?
Deci, in traducere libera anuntul suna cam asa:

"Firma FANTOMA, fara nici un angajat, caut fraieri cu diploma in orice domeniu(acceptam si fara diploma), seriosi, pe care ii vom testa in conditii de stres(se vor stresa dupa ce afla ca le-am folosit conturile), care sa ne dea datele personale, care sa lucreze in total doar 2-3 ore pentru firma noastra si care apoi sa plateasca 6000 lei pe luna pentru noi, ca rezultat al prostiei lor si al cheltuielilor facute pe numele acestora".

NU, multumesc de oferta.
Sau.... daca as fi credul as spune, OK hai sa vedem ce se intampla dupa pasul asta.
Tu ce crezi ca se poate intampla daca altcineva are acces la conturile si la datele tale personale???
Asa cum spunea cyan mai sus:

\"Pentru angajare pentru un post de manager se realizeaza un interviu fata in fata si nu online sau telefonic. Asta dovedeste seriozitatea firmei.
Apoi nu vad rostul trimiterii unor bani intr-un cont pentru tranzactionare. Daca sunt 100 de candidati le vor trimite tuturor?
Sunt multe semne de intrebare. Solicitati o intalnire la sediul firmei si clarificati situatia.
Pe site-ul firmei nu exista date de identificare a sediului, doar un nr de telefon si un email.
Alt semn de intrebare.\"
DECI ???

In alta ordine de idei, in lista firmelor din Romania, apar doua firme cu acelasi nume, una in jud Sibiu si alta in Bucuresti. Cea din Bucuresti mai are niste numere de telefon la care nu se poate suna sau la care intra ton de fax. Toate contactele firmei, pe numere de telefon, sunt:
- [EDITAT] (suna si apoi intra ton de fax);
- [EDITAT] (in Romania sunt doar numere de telefon de la 071... la 078... adica Zapp);
- [EDITAT] (nici macar nu suna ca intra ton de respins) si
- [EDITAT] (de la asta a sunat femeia si nu raspunde nimeni/ s-a sunat de pe international sau din alta tara, din moment ce a apare 0040....).

Din discutia cu cei de la banca rezulta ca daca cineva nu are datele personale(cu seria cartii de identitate, cu numarul cardului de la banca si inca cateva elemente de siguranta, nu se pot face tranzactii pe numele tau). Dar daca cineva are aceste date, te poti pomeni cu o gaura pe card de 5000 euro sau mai mult si.... in situatia de fata.... promisiunea ca vei fi angajat la o firma de succes, care .... NU EXISTA.
Asta e pararea mea, am cautat pe net intamplarea mea si am gasit aceasta postare. Foarte bine ca ai scris si ATENTIE pentru cei care primesc asemenea oferte.

TEAPA!

In concluzie, sa nu crezi ca cineva iti da 6000 lei pentru 5 ore de munca si nu te intreaba nimic despre ce sti sa faci, ce studii ai, ce experienta ai, cat esti de disponibil si de unde esti.

Inselatoria asta este de dat la stiri la televizor si bineinteles ca pe mana Politiei Romane si chiar a Politiei Moldovene.

TEAPA!

[Mesaj editat - Pe forum se discută probleme de natură juridică, nu persoane juridice sau fizice. Vă rog să citiți regulamentul.]