avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anunt de recrutare teapa!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anunt de recrutare teapa!

Buna seara,
Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra.
In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post de Manager unde nu se cerea foarte multa experienta (o sa va scriu la final si descrierea postului) ,eu tocmai am iesit de pe bancile scolii, am terminat un Master in Administrarea afacerilor dar nu ma gandesc sa imi gasesc atat de repede un job pe masura pentru ca stiti si d-voastra cum stau lucrurile la noi in tara, se cere experienta de n ani, in facultati nu se invata foarte multe lucruri, traim in Romania Superficiala...in sfarsit. Sa va spun care este nelamurirea mea. In urma cu 2 zile am primit un e-mail de la compania cu pricina(unde mi„am depus CV-ul) Mail care arata asa

Buna ziua!

Compania [EDITAT] caută candidați serioși, responsabili și activi , pentru postu de Manager.
În prezent compania noastră î-și desfășoară activitatea pe piața de logistică în Romania și așteptăm cu nerăbdare să vadem oameni motivați în echipa noastră prietenoasă.

Va oferim:

sistem de remunerare atractivă de 6000Ron / luna brut, precum și premii
lucrul în regim de Home Office
oportunități de formare și creștere economică de carieră
lucru într-o echipă prietenoasă și plăcută
cautăm persoane responsabile, cu obligații, punctuali, pe care ne vom putea baza.


În următoarele două săptamîni pe fiecare candidat il așteaptă o testare. După efectuarea testării, o să vă fie transmis contractul de muncă și toate actele necesare pentru activitate. Testare o să fie efectuată în regim on-line s-au prin telefon.

Scopul testării:
Dorim să vă verificăm dacă angajatul este responsabil și putem avea încredere în el , verificăm cum se comportă în situații nestandarte. Testul va fi legat de plata taxelor, cererilor de înregistrare și de a controla furnizarea serviciilor logistice. Prin urmare, solicitantul trebuie să aibă un cont bancar activ, pe care se vor efectua plațile, inclusiv a salariilor și a remunerației pentru testare de încercare. Cazul în care testul va avea succes , candidatul va primi un salariu de 450 de lei .
În aceeași zi vom trimite și un contract de muncă care va fi necesar să fie semnat și trimis înapoi la noi. După semnarea contractului, candidatul va lucra cu conturile companiei noastre.

Pentru a finaliza procedura de înregistrare, trebuie să fie completat formularul pe saitul nostru. După ce o să primiți un apel telefonic de la managerul nostru, care o să vă explice toate detaliile.

Formularul puteți să îl găsiți pe pagina saitului nostru, după completarea căruia o să fie compilat un contract, care va fi transmis pe emailul dumnevoastră.
...............................................................................................................................


Buunn.... Accesand acest link(ultimul paragraf) ma duce la un formular pe site-ul comaniei si dupa completare cu toate datele personale, cont IBAN, o alta persoana de contact....trebuie dat clik pe "trimite si treci la contract" si surpriza:automat apare un contract in care eu sunt angajat, apare exact numele meu, este exact ca un contract....

Acum eu ma bucur de aceasta oportunitate dar sunt si extrem de suspicioasa privind mai multe aspecte, spre exemplu: greselile gramaticale si de ortografie prezente in mailul primit de la aceasta companie, mai exact de la HR, dar si greseli destul de mari si multe la numar din contractul acela pe care l`am vazut online nici macar ca un fisier ci pur si simplu o pagina de internet pe care nu l`am putut salva... Alta suspiciune de a mea este ca nu m`au intrebat de experienta, pai ei imi dau un salariu de 6000 de lei in conditiile si ma angajeaza aproape instant fara experienta , este de la o extrema la alta stiu ...

astazi am fost sunata de cineva de la companie care nici macar nu stia sa lege 2 cuvinte, nici nu s`a prezentat si mi`a spus ceva de genul ca voi fi supusa la un test de 2 saptamani in urma caruia daca il voi finaliza cu brio voi primi 450 ron si voi fi angajata. In ce consta testul :- mi se pun niste bani in contul personal de catre companie cu care eu voi tranzactiona... pai aici din nou suspiciunea de unde atata incredere pentru ca desi firma are sediul la Bucuresti mie nu mi s`a propus un interviu face tu face...
Mi s`a spus la telefon sa ma interesez la Banca [EDITAT] de urmatoarele aspecte privind contul meu:
Înainte de testare trebue să ne trimiteți următoarele documente / informație:


1. Confirmare că nu există nici o datorie pe contul bancar.
2. Confirmare că aveți limit pe cont bancar mai multe de 5000 de euro, pentru achitare plăților în numerar și pentru transferurile banca (trebuie să fie în formă scrisă sau printskrin de la Internet banking).
3. Copie scanată a unui document personal.

Spuneti`mi cum vi se pare din ce ati inteles, vi se pare ceva serios, cunoasteti firma, sau este vorba despre o viitoare escrocherie???????
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Antiteparul , utilizator 19:22, 11 Iunie 2015
Pentru angajare pentru un post de manager se realizeaza un interviu fata in fata si nu online sau telefonic. Asta dovedeste seriozitatea firmei.
Apoi nu vad rostul trimiterii unor bani intr-un cont pentru tranzactionare. Daca sunt 100 de candidati le vor trimite tuturor?
Sunt multe semne de intrebare. Solicitati o intalnire la sediul firmei si clarificati situatia.
Pe site-ul firmei nu exista date de identificare a sediului, doar un nr de telefon si un email.
Alt semn de intrebare.
Buna seara. Am primit o oferta dentica pe email astazi. Am citit exact ce vrea sa spuna si este o teapa si o hotie la drumul mare. Eu umblu pe la interviuri de 1 an sa gasesc un job cu salariu brut de 6000 de roni si angajatorii se inrosesc la fata cand aud cat cer.....si astia ii ofera asa de parca sunt role de hartie igienica pe un gard. Doamna Ruxandra ziceati ca ati terminat o facultate si un master in administratia afacerilor....deci ati fi mai in masura ca mine sa apreciati ce hram poarta teparii astia. Eu nici macar nu am incercat sa accesez linkul mai ales ca intr-adevar ei scriu "site" asa cum se aude "sait". Oricum nu le trimiteti documente personale sau date de card ca cine stie cu de datorii va treziti la banca peste noapte.....mai ales ca vor sa nu ai limita pe card de 5000 de E.
Sper sa fiti la fel de circumspecta ca pana iin prezent si sa nu va lasati pacalita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o mare TEAPA!!!!!
Am trimis si eu formularul primit de la [EDITAT - 2.13 din regulament], completat intentionat cu unele mici erori. Dupa vreo saptamana am fost contactat de o femeie care vorbea destul de stricat limba romana avand accent moldovenesc, care era destul de grabita sa imi expuna cerintele- fara sa ma intrebe nimic despre mine, si care imi cerea exact ce ai scris tu mai sus, respectiv sa am internet banking activat, daca nu am sa imi fac urgent(astfel, este mai usor de clonat contul si de furat parola), sa maresc limita de plati pe care o pot face, respectiv sa maresc la valoarea de 5000 euro(pentru a le castiga increderea si pentru a avea tu incredere mai mare in ei, iti dau ei 450 lei si ulterior iti cer o plata de mai multi bani), sa demonstrez ca nu am datorii pe contul ala(iti dai seama ca trebuie sa trimiti un extras de cont de la banca, unde apar si ultimele tranzactii facute de tine si care sunt elemente de SECURITATE ale BANCII) si sa trimit o copie dupa un act personal(de ce ai trimite o copie dupa buletin unei firme care are sediul pe niste strazi desfundate din Bucuresti si la al carei telefon nu raspunde nimeni).
Bineinteles ca am sunat inapoi la numarul de telefon de la care am fost sunat de femeia respectiva si bineinteles ca nu a mai raspuns nimeni. Pe site-ul lor unde este formularul de inregistrare a cererii de angajare(un site care reproduce elemente de pe alt site de logistica), nu este trecut decat numarul de telefon de la care am fost sunat. O firma fara directori, fara departamente, fara nimic, doar cu o voce de femeie care nu spune cum o cheama dar scrie in email ca este [EDITAT - 2.13 din regulament] si ca este HR(sa inteleaga fraierii ca este de la resurse umane). Practic este o FANTOMA. Oare cum poti sa devii clientul lor daca vrei sa ceri unul dintre camioanele de 12 mc sau 120 mc???? Sau nu conteaza volumul......?
Deci, in traducere libera anuntul suna cam asa:

"Firma FANTOMA, fara nici un angajat, caut fraieri cu diploma in orice domeniu(acceptam si fara diploma), seriosi, pe care ii vom testa in conditii de stres(se vor stresa dupa ce afla ca le-am folosit conturile), care sa ne dea datele personale, care sa lucreze in total doar 2-3 ore pentru firma noastra si care apoi sa plateasca 6000 lei pe luna pentru noi, ca rezultat al prostiei lor si al cheltuielilor facute pe numele acestora".

NU, multumesc de oferta.
Sau.... daca as fi credul as spune, OK hai sa vedem ce se intampla dupa pasul asta.
Tu ce crezi ca se poate intampla daca altcineva are acces la conturile si la datele tale personale???
Asa cum spunea cyan mai sus:


\"Pentru angajare pentru un post de manager se realizeaza un interviu fata in fata si nu online sau telefonic. Asta dovedeste seriozitatea firmei.
Apoi nu vad rostul trimiterii unor bani intr-un cont pentru tranzactionare. Daca sunt 100 de candidati le vor trimite tuturor?
Sunt multe semne de intrebare. Solicitati o intalnire la sediul firmei si clarificati situatia.
Pe site-ul firmei nu exista date de identificare a sediului, doar un nr de telefon si un email.
Alt semn de intrebare.\"
DECI ???

In alta ordine de idei, in lista firmelor din Romania, apar doua firme cu acelasi nume, una in jud Sibiu si alta in Bucuresti. Cea din Bucuresti mai are niste numere de telefon la care nu se poate suna sau la care intra ton de fax. Toate contactele firmei, pe numere de telefon, sunt:
- [EDITAT] (suna si apoi intra ton de fax);
- [EDITAT] (in Romania sunt doar numere de telefon de la 071... la 078... adica Zapp);
- [EDITAT] (nici macar nu suna ca intra ton de respins) si
- [EDITAT] (de la asta a sunat femeia si nu raspunde nimeni/ s-a sunat de pe international sau din alta tara, din moment ce a apare 0040....).

Din discutia cu cei de la banca rezulta ca daca cineva nu are datele personale(cu seria cartii de identitate, cu numarul cardului de la banca si inca cateva elemente de siguranta, nu se pot face tranzactii pe numele tau). Dar daca cineva are aceste date, te poti pomeni cu o gaura pe card de 5000 euro sau mai mult si.... in situatia de fata.... promisiunea ca vei fi angajat la o firma de succes, care .... NU EXISTA.
Asta e pararea mea, am cautat pe net intamplarea mea si am gasit aceasta postare. Foarte bine ca ai scris si ATENTIE pentru cei care primesc asemenea oferte.

TEAPA!

In concluzie, sa nu crezi ca cineva iti da 6000 lei pentru 5 ore de munca si nu te intreaba nimic despre ce sti sa faci, ce studii ai, ce experienta ai, cat esti de disponibil si de unde esti.

Inselatoria asta este de dat la stiri la televizor si bineinteles ca pe mana Politiei Romane si chiar a Politiei Moldovene.

TEAPA!

[Mesaj editat - Pe forum se discută probleme de natură juridică, nu persoane juridice sau fizice. Vă rog să citiți regulamentul.]
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,
As dori sa stiu cum s-a terminat, deoarece am primi si eu astazi un e-mail identic. Am apucat sa accesez link-ul si am completat chestionarul. Dupa care am fost sunata de catre o persoana care mi-a pus cateva intrebari, dar mai mult a vorbit despre "sarcinile' pe care le va avea cel care va ocupa functia. La cateva intrebari de-ale mele, s-a cam poticnit. Probabil nu se astepta. Legatura telefonica este foarte proasta si se aude conversatia cu intarziere. Sti ca asta este o defectiune a unui tip de casti. In schimb, la prima intrerupere, am sunat inapoi si mi-a raspuns. Apoi a spus ca ma va suna el inapoi. Cand a facut-o era cu numar ascuns. In rest, pasii au fost aceeasi. Urmeaza sa le comunic maine, limita de tranzactionare pe cont si pe card si, data deschierii contului.
Dupa asta, am cautat pe internet informatii despre ei si asa am ajuns aici. Este cineva care a trecut mai departe?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce credeti ca a ajuns cineva "mai departe"?
Iti poti da seama imediat ca este o tzeapa numai analizand putin oferta si cerintele.
Nu tot ce zboara se mananca, este o "vorba" din batrani sau zicala, nu stiu prea sigur ce e dar e adevarata.
Daca o firma ofera un salariu de 6000 lei ptr lucru de acasa ...

Alte discuții în legătură

Propunere de angajare dubioasa PETRA01 PETRA01 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie....Am aplicat pt un post de asistent (publicat pe Bestjobs) la o agentie imobiliara din strainatate. Ulterior am ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot convinge ca acest anunt de angajare este corect si legal, daca se cer bani si date personale inainte de angajare Floarea Cring Floarea Cring In urma analizei CV-ului dumneavoastra ati fost selectat pentru a doua etapa a preselectiei pentru ocuparea postului din cadrul companiei PayPall Europe ... (vezi toată discuția)
Lipsa de bun simt fata de client alonso_first_one alonso_first_one Buna seara!zilele trecute am fost la o sucursala [Editat - a unei banci] pt.a lua o adresa de inchidere a contului de card.(necesara pt a-mi lua banii de la o ... (vezi toată discuția)