avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Propunere de angajare dubioasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Propunere de angajare dubioasa

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie....Am aplicat pt un post de asistent (publicat pe Bestjobs) la o agentie imobiliara din strainatate. Ulterior am fost contactata de unul dintre reprezentantii lor, care mi-a cerut, pe langa datele personale, contul IBAN. I-am transmis contul, iar acum mi-a zis ca are nevoie de o copie de buletin pentru a face contractul de munca. ASTA INAINTE SA SUSTIN VREUN TEST PT A VEDEA DACA PROFILUL MEU CORESPUNDE CERINTELOR LOR MAI ALES CA EU NU AM EXPERIENTA IN DOMENIUL IMOBILIAR. Asadar, mi-au zis sa le trimit copia de buletin dupa care o sa dau un test. Testul presupune sa tranzactionez prin contul meu o suma de bani pe care o voi primi de la ei. Mi s-a cerut sa merg la banca pentru a majora limita de tranzactionare la minim 5000 euro. Ideea e ca mi se pare destul de dubios, mai ales ca ei promit salarii foarte mari.... Intrebarea e....as putea fi victima vreunei escrocherii atat timp cat ei au contul meu IBAN si o copie dupa buletin?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mie imi pare o schema de spalat bani cu aparenta de legalitate. Scheme de genul acesta au mai fost depistate de Oficiul impotriva spalarii banilor si DIICOT cu persoane din SUA, care racolau dupa acelasi tipar.
E doar o supozitie, nu spun ca asa este in acest caz, nu am dovezi.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia sa dati nici contul de la banca. Sigur este o teapa.
Si eu am fost sceptica inainte sa le dau codul IBAN insa am sunat la banca si m-au asigurat ca nu au ce sa faca doar cu codul IBAN. De exemplu, orice firma cand emite o factura isi trece codul IBAN alaturi de denumire, cod fiscal, etc....
Puteti verifica acea societate, apeland la institutiile abilitate.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Referitor la acest caz, vreau sa va povestesc o intamplare in care am fost implicat.

In urma cu aproximativ 3 ani, incercam sa-mi achizitionez un autoturism, am cautat pe mai multe site-uri on line si am ajuns sa discut inclusiv pretul cu persoana respectiva, totul prin internet. Numai ca, ce sa vezi, persoana avea o fiica ce era plecata din tara la studii si fiind din R. Moldova trebuia sa trimit un avans, trimitandumi-se o copie de bletin in semn de incredere.
Bineinteles, nu am trimis banii, nu am incheiat tranzactia, dar am contactat "fiica" plecata la studii in strainatate.Aceasta mi-a spus ca a aplicat la un job pe site-urile specializate si a trimis o serie de documente, printre care si copia buletinelor parintilor, una dintre ele fiindu-mi transmisa in semn de incredere.

A facut o sesizare la Politie, m-au sunat de vreo 2 ori sa vada despre ce a fost vorba, le-am dat corespondenta si cam atat. Acesti oameni sunt specializati in astfel de fapte si au scenariul foarte bine pus la punct, asa ca mai bine va paziti.

Sper sa fie de ajutor si sa aveti in vedere aceste lucruri.

Numai bine!

Alte discuții în legătură

Anunt de recrutare teapa! ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra. In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Teapa transfer de bani sutz sutz Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata, in urma cu cateva saptamani am primit un email de la o persoana ce lucreaza pentru o anumita companie cum ca se ... (vezi toată discuția)