avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Propunere de angajare dubioasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Propunere de angajare dubioasa

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie....Am aplicat pt un post de asistent (publicat pe Bestjobs) la o agentie imobiliara din strainatate. Ulterior am fost contactata de unul dintre reprezentantii lor, care mi-a cerut, pe langa datele personale, contul IBAN. I-am transmis contul, iar acum mi-a zis ca are nevoie de o copie de buletin pentru a face contractul de munca. ASTA INAINTE SA SUSTIN VREUN TEST PT A VEDEA DACA PROFILUL MEU CORESPUNDE CERINTELOR LOR MAI ALES CA EU NU AM EXPERIENTA IN DOMENIUL IMOBILIAR. Asadar, mi-au zis sa le trimit copia de buletin dupa care o sa dau un test. Testul presupune sa tranzactionez prin contul meu o suma de bani pe care o voi primi de la ei. Mi s-a cerut sa merg la banca pentru a majora limita de tranzactionare la minim 5000 euro. Ideea e ca mi se pare destul de dubios, mai ales ca ei promit salarii foarte mari.... Intrebarea e....as putea fi victima vreunei escrocherii atat timp cat ei au contul meu IBAN si o copie dupa buletin?
Este vorba de o frauda - se face spalare de bani. Mai multi clienti de-ai mei m-au sesizat cu acest subiect (eu lucrand in domeniul bancar de mai multi ani). Sesizati autoritatile, si nu transmiteti informatiile mai departe catre ei. Pasul urmator este sa va ceara ca o parte din sumele primite sa le directionati catre altcineva, sau sa ridicati banii si sa ii depuneti in contul altcuiva...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu i-ati intrebat de ce doresc aceste acte si informatii, mai ales ca dv. nu ati sustinut nici un interviu, iar ei nici macar nu v-au comunicat daca sunteti pe masura job-ului sau nu?
Majorare limita de suma? De ce?
Probabil oamenii vor sa spele niste bani, va trimit dv. o suma, va luati un comision si restul il dati lor. Asta pana cand or sa vada "baietii procurori" ca "plimbati" sume mari de bani prin banca si o sa va adresese mai multe intrebari...cam asta ar fi "job'ul". Si in caz ca fugiti cu banii, au copia de pe buletin si chiar si asa...va vor gasi. Restul...depinde de dv.
Sincer sa fiu, nu vad cum ar putea face altcineva operatiuni bancare in contul dvs.Ptr.operatiuni in cont bancar(depuneri/retrageri)trebuie sa te prezinti la banca cu C.I.in original,si apoi sa semnezi documentele de depunere/retragere pe baza specimenului de semnatura aflat la banca.La operatiunile on line banca va comunica un ID pe care il stiti doar dvs.si banca, iar dvs. trebuie sa va alegeti o parola pe care o stiti doar dvs.Ar fi posibila o frauda bancara doar daca aveti ghinionul unor hackeri experimentati.Este bine sa va consultati si cu un cosnilier al bancii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunt de recrutare teapa! ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra. In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Teapa transfer de bani sutz sutz Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata, in urma cu cateva saptamani am primit un email de la o persoana ce lucreaza pentru o anumita companie cum ca se ... (vezi toată discuția)