avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Propunere de angajare dubioasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Propunere de angajare dubioasa

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie....Am aplicat pt un post de asistent (publicat pe Bestjobs) la o agentie imobiliara din strainatate. Ulterior am fost contactata de unul dintre reprezentantii lor, care mi-a cerut, pe langa datele personale, contul IBAN. I-am transmis contul, iar acum mi-a zis ca are nevoie de o copie de buletin pentru a face contractul de munca. ASTA INAINTE SA SUSTIN VREUN TEST PT A VEDEA DACA PROFILUL MEU CORESPUNDE CERINTELOR LOR MAI ALES CA EU NU AM EXPERIENTA IN DOMENIUL IMOBILIAR. Asadar, mi-au zis sa le trimit copia de buletin dupa care o sa dau un test. Testul presupune sa tranzactionez prin contul meu o suma de bani pe care o voi primi de la ei. Mi s-a cerut sa merg la banca pentru a majora limita de tranzactionare la minim 5000 euro. Ideea e ca mi se pare destul de dubios, mai ales ca ei promit salarii foarte mari.... Intrebarea e....as putea fi victima vreunei escrocherii atat timp cat ei au contul meu IBAN si o copie dupa buletin?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfat personal: NU TRIMITETI nici o copie CI !
Plus ca: de ce trebuie sa majorati limita de tranzactionare la 5000 EURO ?
Scuze, dar cat e salariul promis de ei ? 4500 EUR pe luna ?
Hai sa fim seriosi...
Joburi de 5000 EUR pe luna nu se gasesc pe ***jobs...
Atentie la DIICOT si celelalte organisme similare, desi Dvs sunteti de buna credinta...
Seara excelenta !
le dau eu copie CI si IBAN-ul meu , sa-mi vireze mie banii aia :luck:
Si eu sunt exact in aceeasi situatie. Am un post similar pe forum.
Nu e ciudat?
Hai sa ne adunam toti si sa punem capat nebuniei!
Am deja informatii suplimentare privind cazul, astept mesaje in privat din partea celor interesati, apoi postam pe forum rezultatul =D>
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
tudorsad, utilizator
Buna,
Eu m-am angajat in strainatate si le-am trimis CI doar dupa ce am trecut interviul. Referitor la contul IBAN, ceva nu miroase bine, pentru ca daca te-ai agaja la ei, automat o sa ai cont bancar in tara aceea si nu ar trebui sa le dai in avans contul. Dupa cum ai povestit, ei ar fi interesati sa spele niste sume de bani prin contul tau.
Faptul ca ti-au cerut sa maresti limita de tranzactionare la minim 5000 euro? Ce presupune aceasta limita? Din cate stiu, pot intra si iesi sume foarte mari, dintr-un cont bancar, fara o limita anume. Poate acea limita se refera la un anume debit direct din contul tau, sau STANDING ORDER sau DEBIT DIRECT. Poate cu ajutorul CI tale si datelor din IBAN, sa realizeze un DEBIT DIRECT din contul tau catre contul lor: lucrul acesta se face prin completarea unei hartii, cu toate datele tale si semnatura ta pentru ca esti de acord. Prin urmare, sa nu le trimiti semnatura ta.
Ai verificat pe internet daca firma aceea, agentia de imobiliara, exista? Ar trebui sa aibe un website ceva.
Eu pentru orice eventualitate mi-as inchide contul la banca si imi deschid la alta banca.
Doi....as vorbi la o sectie de politie despre ce s-a intamplat, pentru ca in cazul in care apar miscari aiurea prin contul bancar si transferuri de bani .... sa nu fi vazuta drept complice (lumea e plina de ciudati, iar cei din strainatate se tin de multe smecherii).
Trei...ca fapt divers, eu aveam cont pe voyo.ro....acest website imi lua cate 4 euro/luna din cont, iar cei de la banca nu puteau vedea faptul ca imi erau retrasi banii automat si nu au putut sa imi blocheze aceasta tranzactie...... .
Sa speram ca esti intr-o situatie optimista.
Cred ca sunt in aceeasi situatie doar ca eu nu le-am dat inca datele mele personale si anume:
1. Numărul contului bancar în format IBAN.
2. Confirmare că nu există nici o datorie pe contul bancar.
3. Confirmare că aveți limit pe cont bancar mai multe de 5000 de euro, pentru achitare plăților în numerar și pentru transferurile banca (trebuie să fie în formă scrisă sau printskrin de la Internet banking).
4. Copie scanată a unui document personal.
Daca ar fi sa le trimit probabil as trimite un cont gol nou deschis, dar acum intrebarea este, cu aceste date plus un contract de munca pe care o sa mil faca dansii cu un salar intre 6000 si 8000 de lei pot sa ma trezesc cu descoperire de cont? (credit parca 5 salarii)..
Am verificat firma si apare inactiva din 12.03.2012 cu 0 angajati, iar site-ul companiei este facut in data de 27.02.15 ascuns pentru motaoarele de cautare.

Alte discuții în legătură

Anunt de recrutare teapa! ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra. In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Teapa transfer de bani sutz sutz Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata, in urma cu cateva saptamani am primit un email de la o persoana ce lucreaza pentru o anumita companie cum ca se ... (vezi toată discuția)