avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta18

Activitate Nicoleta18

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care am aflat ca sunt insarcinata si sunt inca in perioada de proba.Timp de 6 luni am lucrat fara contract de munca si apoi din martie mi-au facut contract de munca iar in prezent ma aflu in cele 90 de zile de perioada de proba.
Nu am instiintat inca angajatorul pentru ca am citit ca imi poate inceta contractul cu art 31 alin3 si am zis ca e mai bine sa astept sa treaca si cele 3 saptamani care mai sunt pana la expirarea perioadei de proba si apoi sa fac notificarea.

Intrebarea mea este daca in momentul in care eu imi inregistrez informarea de sarcina angajatorul ma poate notificata asupra incetarii contractului pentru ca inca sunt in perioada de proba sau nu?
Ce se intampla daca nu imi semneaza informarea de sarcina si practic nu e nici o dovada ca eu l-am informat. Tin sa precizez ca registrul de numere este tinut intr-un excel care poate fi modificat oricand.

Sarcina deja se vede si unii suspiciosi au inceput sa-mi puna intrebari si atunci nu stiu daca sa nerg inca 3 saptamani sau sa fac instiintarea acum.

Multumesc anticipat pentru ajutor.