avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare contract dupa informarea de sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare contract dupa informarea de sarcina

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care am aflat ca sunt insarcinata si sunt inca in perioada de proba.Timp de 6 luni am lucrat fara contract de munca si apoi din martie mi-au facut contract de munca iar in prezent ma aflu in cele 90 de zile de perioada de proba.
Nu am instiintat inca angajatorul pentru ca am citit ca imi poate inceta contractul cu art 31 alin3 si am zis ca e mai bine sa astept sa treaca si cele 3 saptamani care mai sunt pana la expirarea perioadei de proba si apoi sa fac notificarea.

Intrebarea mea este daca in momentul in care eu imi inregistrez informarea de sarcina angajatorul ma poate notificata asupra incetarii contractului pentru ca inca sunt in perioada de proba sau nu?
Ce se intampla daca nu imi semneaza informarea de sarcina si practic nu e nici o dovada ca eu l-am informat. Tin sa precizez ca registrul de numere este tinut intr-un excel care poate fi modificat oricand.

Sarcina deja se vede si unii suspiciosi au inceput sa-mi puna intrebari si atunci nu stiu daca sa nerg inca 3 saptamani sau sa fac instiintarea acum.

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 21:24, 20 Mai 2015
Nicoleta18 a scris:

.....

Intrebarea mea este daca in momentul in care eu imi inregistrez informarea de sarcina angajatorul ma poate notificata asupra incetarii contractului pentru ca inca sunt in perioada de proba sau nu?
....

Angajatorul va poate notificata asupra incetarii contractului pentru ca inca sunt in perioada de proba, intrucat incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun., nu intra sub incidenta art.60 C.mun.

Daca nu va primeste informarea de sarcina sesizati ITM-ul.
Asteptati sa treaca perioada de proba. Tineti ascunsa sarcina cat se poate de bine...motivati ingrasare, balonare, nu stati prea mult la barfa cu fetele caci sunt destul de suspicioase si ... informatia rasufla repede. Imediat dupa, notificati angajatorul in scris asupra faptului ca sunteti insarcinata, PRIN POSTA CU CONFIRMARE DE PRIMIRE SI PASTRATI CONFIRMAREA, MAIL LA ADRESA OFICIALA A FIRMEI SI PRINTATI ACEL MAIL CU ACEL "SEND", si dupa aceea ii mai faceti si o comunicare interna prin secretariat cu numar de inregistrare si copie dupa notificare care sa o pastrati. Atasati si certificatul medical. Ordinea ar fi: 1-3-2.
Ideal ar fi cum am vazut la un angajator civilizat, culmea "turc 100%", ca sa va felicite si sa va asigure de tot sprijinul moral, insa cu sacalii nostri...procedati ca mai sus.
Nu sunt avocat insa am studiat un pic problema, daca cineva cunoaste mai bine acest aspect, am rugamintea sa completeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are angajatorul fata de o angajata care nu a spus ca e insarcinata? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul unei angajate care se afla in perioada de proba si care la angajare nu a declarat ca este in sarcinata si nici pe adeverinta acesteia nu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata Cric_v Cric_v Buna ziua, Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Mmariana Mmariana Buna seara Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt angajata cu contract perioada nedeterminata.De putin timp am anuntat ca sunt insarcinata ceea ce a cam ... (vezi toată discuția)