avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate negonic

Activitate negonic

Sunt casatorit legal de 23 ani .Aproximativ 5 ani am trait in concubinaj .Pe 8 iunie avem divortul . Problema va fi la partajare si doresc urgent un raspuns .Actuala sotie a contractat apartamentul in care locuim in 1976 prin rate si inprumut de la CEC , in concubinaj fiind cu alta persoana .In1988 s-au despartit si au facut partajul ,sotia ramanand in apartament cu obligatia de a plati 25000 lei despagubire fostului concubin .Aceasta suma a fost platita prin 1991-1992 (deci impreuna fiind ) .Ultima rata la apartamentul contractat de sotie pe numele ei trebuia platita in anul 2001 , dar prin 1994 am platit toate ratele ramase .In anul 1991 apartamentul pe care l-am avut cu repartitie de la Primarie pe numele meu ,l-am cumparat (impreuna fiind in concubinaj ) , iar in anul 1996 l-am vandut . Banii rezultati au fost cheltuiti impreuna pentru familie .Intrbarea mea este :am si eu vreun drep asupra apartamentului contractat de sotie avand in vedere cele aratate ? Banii din salarii erau pusi in acelasi loc,cheltuiti impreuna si nu am avut semnata vreo intelegere inainte de casatorie .Mai specific : cu fostul concubin a trait si au platit rate 12 ani , iar cu mine a platit rate 13 ani . Anul trecut in august , sotia ,,m-a lucrat'' ,in sensul ca fara sa ma consulte a trecut apartamentul prin act de vanzare -cumparare pe numele fiicei sale, cu clauza de a locui tot restul vietii in acel apartament , dar fara a ma trece si pe mine . Eu acum in urma divortului voi fi obligat sa parasesc apartamentul nemaiavand drept de sedere in el ? De primit ceva in schimb in urma acestei tranzactii cu fiica ,sotia nu a primit nimic, nici un leu macar . Cu cateva minute inainte de semnarea actelor de vanzare-cumparare m-am dus la notarul respectiv si l-am rugat sa ma treaca si pe mine in clauza de a locui si eu in apartament alaturi de sotie , sau sa nu semneze actele intrucat vanzatorul NU ERA PROPRIETAR SINGUR, asupra acelui apartament .Nu am avut succes in demersul meu ,si acum fiica sotiei , este propietar ,dar fara sa plateasca un leu pentru producerea acestui bun ,apartamentul in care am locuit si pentru care am contribuit material , banii din salariu fiind , dupa cum am mai specificat , folositi la comun .Astept un sfat pana inaintea datei de 8 iunie cand are loc divortul .Cu multe multumiri ,Nicu , din Galati .