daca apartamentul a fost trecut prin vanzare -cumparare pe alt nume, fara a primi vreun ban pentru vanzare ,si nefiind singurul propietarnu se mai poate anula acel act de vanzare-cumparare, nelegal intocmit de notar ? Problema de a consulta un avocat din Galati este cam dificila la pensia mea de doar 950 lei .Nicu .
Stimate domn, anularea unui act de vanzare cumparare este destul de dificila. Dumneavoastra ati spus insa ca acel apartament a fost achizitionat inainte de casatoria legala cu dumneavoastra. In aceste conditii puteti solicita doar c/v a jumatate din ratele achitate in perioada cat ati fost legal casatoriti si, eventual, daca aveti cum sa dovediti, ceva in plus reprezentand c/v garsonierei pe care spuneti ca ati vandut-o, daca acea vanzare a avut loc in timpul casatoriei legale.
Va repet indemnul de a contacta un avocat in caz contrar riscand sa nu va puteti formula o aparare pertinenta si legala. Cat despre pensie si veniturile actuale ale dumneavoastra, imi este greu sa va spun ceva.
Cu respect!
Da domnule avocat , a fost contractat inainte de casatoria noastra legala , dar nu a fost platit integral in perioada contractarii .Asa cum am mai aratat , am platit din banii comuni o suma prin decizie judecatoreasca fostului concubin . Deci fostul concubin a primit bani prin hotarare judecatoreasca desi au platit impreuna 12 ani din perioada de plata a ratelor . Apartamentul a fost contractat in rate ,si impreuna am platit concubin si casatoriti legal 13 ani .Acum ca si fostul concubin caruia i-am platit o anumita suma , eu nu am nici un drept asupra apartamentului ? Va multumesc pentru raspuns , Nicu .
Concubinajul nu este legal prevazut de legea romaneasca pentru partajarea bbunurilor. Singura solutie ar fi un dosar pentru imbogatire fara justa cauza.
Pentru ce s-a platit CAT ATI FOST LEGAL CASATORITI solicitati jumatate sau mai mult DACA AVETI DOVEZI DE ADMINISTRAT IN ACEST SENS.
notarul nu a facut nici o legalitate cand a perfectat acel act de v-c a imobilului. Singurul proprietar al apartamentului era sotia dvs , astfel incat aceasta putea sa-l instraineze fara nici o problema. pt acest motiv notarul a finalizat tranzactia . daca si dvs ati fi fost coproprietar al imobilului respectiv, intr-adevar nu s-ar fi putut instraina acel apartament, fara consimtamantul dvs.
daca vreti sa recuperati vreo suma de bani , cu care ati contribuit la plata ratelor , tb sa solicitati in instanta acest lucru. actiunea este destul de complicata , fara a avea cunsotinte juridice. de aceea va recomand sa solicitati consultanta juridica unui avocat din Galati.
puteti explica avocatului ca sunteti pensionar si doriti ca onorariul sa se plateasca esalonat .
sau macar platiti un avocat pt redactarea actiunii si apoi solicitati judecarea in lipsa. dar cel mai indicat ar fi sa fiti asistat/reprezentat de un avocat
~ final discuție ~