am divortat de sotia mea pe 19 oct 2010 . sotia mea intentioneaza sa deschida actiune de partaj pt apartamentul in care locuim de 22 de ani.statutul acestui apartament este urmatorul : inchiriat de la icral in 1985 de catre mama mea , cumparat in rate in 1991 tot de catre ea . mama a decedat in 2004 , ultima rata de 150.000 lei vechi a fost achitata de mine dintr-un fond c.a.r al acesteia , ridicat ca unic mostenitor. nu am facut succesiune la acest apartament . intre 1988 cand ne-am casatorit si 1995 am locuit impreuna cu mama mea in apartamentul respectiv , ulterior ea mutandu-se in casa unui prieten si locuind acolo pana la deces nefiind casatorita cu acesta. mama a platit ratele apartamentului prin casa de pensii sector 4 . sotia mea cere drept de creanta 30 % din acest apartament pe motiv ca banii nostrii si ai mamei ar fi fost cheltuiti in comun . invoca de asemenea o suma de 40000 lei obtinuti in 1989 la nunta care ar fi fost cheltuiti pt diferite imbunatatiri ale apartamentului . ce sanse are sa obtina cele 30 de procente din acesta ?
Propietarii de drept sunt mostenitorii apartamentului....sotia daca divorteaza nu are drept pe bunul propiu (ipotetic)al dv. Daca cere ceva....este un drept de creanta 30% fiind absurd,numai daca dovedeste cu inscrisuri ca a contribuit la imbunatatirea apartamentului,de contributie la achizitie nici nu poate fi vorba!!!
eu sunt de acord cu un drept de creanta care ar consta in imbunatatirile de aprox 10000 euro facute in modernizarea apart dar in niciun caz sa-i dau 20000 euro ca fiind 30% din val de 60000 a acestuia