avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cumparat in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cumparat in rate

Sotul a contractat un apartament inainte de casatorie deci pe actul de proprietate este trecut numai el. A platit inainte de casatorie cca 33 % dupa care l-a platit in rate din salariul lui, sotia fiind casnica. Acum am 2 intrebari : sotul poate vinde apart fara acordul sotiei si in caz de divort sotia are vreun drept din valoarea apartamentului ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 12 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, daca ap nu e inscris ca locuinta a familiei, poate vinde ap fara acordul sotiei. La fel si daca divorteaza, poate vinde casa fara acordul sotiei.
Sotia are un drept de creanta pt cat a contribuita fie la plata ratelor, la imbunatatiri etc.
Daca sotul nu intelege sa ii dea si ei suma din bani, sotia va trebui sa se adreseze instantei sa ceara sa se constate ca are un drpet de creanta, trebuie sa si dovedeasca cu cat a contribuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj silvia99 silvia99 sunt casatorita de 23 ani. apartamentul cu 2 camere in care locuiesc (impreuna cu sotul si fiica mea) este pe numele meu, cumparat in rate, pe vremea in care ... (vezi toată discuția)
Doresc lamurire x_man42 x_man42 am divortat de sotia mea pe 19 oct 2010 . sotia mea intentioneaza sa deschida actiune de partaj pt apartamentul in care locuim de 22 de ani.statutul acestui ... (vezi toată discuția)
Partaj breja breja Daca un cuplu se desparte dupa o casnicie de 33 ani, sotia are dreptul la apartament? Mentionez ca apartamentul a fost contractat inainte de casatorie cu 2 ... (vezi toată discuția)