avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sunt casatorita de 23 ani. apartamentul cu 2 camere in care locuiesc (impreuna cu sotul si fiica mea) este pe numele meu, cumparat in rate, pe vremea in care eram necasatorita.
totusi, ultima parte a ratelor (ultimul sfert), a fost platit in timpul casniciei, sotul meu contribuind si el.
as dori sa stiu, va rog frumos, in cazul unui partaj, cat din apartament revine sotului.
multumesc frumos!
nu-i revine vreo cota din ap, i se cuvine o despagubire ( trebuie sa ceara, ori sa va intelegeti amiabil) pt perioada in care ati platit rate impreuna.
multumesc.
totusi, daca nu ne intelegem si partajul "iese urat", care este maximul pe care il poate obtine - apartament estimat la 50 000 EURO (cum spuneam, ultimul sfert platit in timpul casniciei).
pe perioada divortului, am dreptul de a-i refuza locuitul in apartament?

multumesc frumos!!!
puteti cere evacuarea lui din ap si in timpul divortului si dupa finalizarea lui.
in legatura cu creanta, el ar trebui sa ceara si sa dovedeasca.
i s-ar cuveni jumatate din sfertul ala achitat in timpul casatoriei.. deci cam 6000 si apoi, jumatate din ce ati mai investit in ap, daca e cazul. socotind ca a beneficiat si el de confort si a stat in casa dvs... poate ii dati mai putin
are timp sa ceara... 3 ani dupa divort.. apoi isi pierde dreptul asta
Sotul dvs. poate sa solicite si sa obtine contravaloarea cotei de 1/ 2 din ratele achitate impreuna in timpul casatoriei si din eventualele imbuntatiri facute pe parcursul acesteia.
Evident acesta poate sa solicite o cota majorata ( deci mai mare de 1/ 2 ) atat din ratele achitate cat si din imbuntatirile efectaute insa evident va trebui sa probeze o contributie mai mare decat a dvs. la achitarea ratelor cat si la efectuarea imbunatatirilor.
Acum depinde de situatia efectiva si de modul in care se va apara in cazul in care veti ajunge la un partaj pe rolul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil- rate achitate inainte si dupa casatorie robix robix Buna ziua! In 1980 am incheiat un contract de v-c avand ca obiect achizitionarea unui apartament in rate pe o perioada de 20 ani. La acea perioada eram ... (vezi toată discuția)
Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)