avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Daca un cuplu se desparte dupa o casnicie de 33 ani, sotia are dreptul la apartament?
Mentionez ca apartamentul a fost contractat inainte de casatorie cu 2 saptamani pe numele sotului, iar ratele au fost platite in timpul casatoriei. Sotia in toata perioada casniciei a lucrat.
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 15:21, 22 Iulie 2011
in aceasta situatie , apartamentul fiind bun propriu al sotului, sotia are drept de creanta cota parte (cota parte ce va fi stabilita in functie de contributia fiecaruia din timpul casniciei)din pretul apartamentului la care a contribuit si de asemenea si asupra imbunatatirilor aduse acestuai pe parcursul derularii casniciei
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj stancumihai85 stancumihai85 Daca el a luat un apartament cat era singur si dupa 5 ani a cunoscut pe cineva si sa casatorit iar dupa 37 de ani divorteaza, cum se imparte apartamentul?Se ... (vezi toată discuția)
Dupa 1 an de la nunta ai drept la ceva obtinut inainte de casatorie in cazul unui divort? mariana v mariana v Prietenii mei sint in aceasta situatie urata. El are apartamentul cumparat inainte de casatorie , si , acum ,sotia lui cere parte din el la divort. Din cite ... (vezi toată discuția)