Locuiesc in casa tatalui meu vitreg de 30 ani,mama este casatorita cu el din1992,dar eu nu-i port numele. Asadar eu cu sotia mea si cei doi copii( 9 si 3 ani) locuim fara mutatie in buletin la adresa respectiva. In ultimii ani cu ajutor financiar din partea lor(ei fiind in strainatate) am renovat casa aducand mari imbunatatiri. Ce drept am eu si mama mea aici, avand in vedere ca el are o fata din prima casatorie si ii poarta numele? El nu intentioneaza momentan sa ne faca act desi noi am muncit si am crescut aici. Ce drept are mama mea, daca aceasta casa este mostenire? Poate sa ne dea afara? Daca da pot beneficia de lucrurile cumparate pe numele meu? Va multumesc anticipat!
In cazul decesului sotului mamei dvs, mama dvs are drept la mostenire, daca sunt casatoriti legal si nu Doar concubini, la 1/4 din casa, restul de 3/4 apartine fiicei sotului mamei dvs. Dvs aveti Doar un drept de creanta daca ati adus imbunatatiri, insa nefiind copilul firesc sau adoptat al acestuia nu veti putea mosteni nimic.
In caz de divort intre mama dvs si acesta, mama dvs tot un drept de creanta ar avea caci bunul este propriu al sotului dansei si nu ar intra la masa partajabila la un eventual divort.
Da, sunt casatoriti legal.Daca imbuntatirile aduse la casa (termopane ,gresie ,faianta ,etc.)sunt pe numele meu exista posibilitatea de a se face o evaluare.Mentionez ca aici a fost o casa batrineasca iar eu am muncit aducand imbunatatiri fara sa am nici macar mutatie aici,Am sperat ca le va face acte copiilor nostri. Daca prin absurd face act acesora, il poatea darama daca este act cu clauza ?
Partaj
cosmin311
Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)
Intrebare
marianneculai
dupa cat timp de la casatorie am drepturi depline cu sotia mea>...mentionez ca suntem casatoriti de 5 ani,ea avand apartament si casa la data casatoriei (vezi toată discuția)