dupa cat timp de la casatorie am drepturi depline cu sotia mea>...mentionez ca suntem casatoriti de 5 ani,ea avand apartament si casa la data casatoriei
apartamentul si casa sunt ale dansii si asa vor ramane indiferent de cat timp sunteti casatoriti. daca aduceti imbunatatiri acestor imobile, aveti un drept de creanta in cazul unui partaj
in cazul decesului sotiei, mosteniti o cota de 1/4
Nu aveti si nici nu veti avea drepturi asupra bunurilor proprii ale sotiei nici dupa 5 si nici dupa 30 de ani de la casatorie, doar nu v-ati casatorit din interes.. ci din dragoste, nu?:hm:
Daca prin munca si contributie comuna ati adus imbuntatiri acelor imobile in cazul unui divort urmat de un partaj aveti un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei de 1/2 din acele imbunatatiri.
Aveti un drept de mostenire in cota de 1/4 din aceste 2 bunuri imobile., in cazul decesului sotiei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj divort
juna
am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc
(vezi toată discuția)
Partaj
Catalinaand_30
Buna seara. In cazul divortului dupa 10 ani de casnicie, daca una din parti la oficializarea relatiei detinea un imobil, cealalta parte are dreptul la o parte ... (vezi toată discuția)
Bun comun
mfd290673
Va rog lamuriti-ma in legatura cu urmatoarea problema:la cat timp dupa casatorie un bun dobandit inainte de aceasta,devine bun comun?Detin informatia ca dupa ... (vezi toată discuția)