avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina_SALARIAT

Activitate Cristina_SALARIAT

Multumesc frumos pentru raspuns,

Insa nu m-am lamurit cum se procedeaza cu succesiunea in prezent...Se poate face in acelasi timp, mama mostenindu-si parintii?
Sau trebuie dupa fiecare, practic sa demareze 2 succesiuni, ceea ce inseamna ca statul si notarul ma taxeaza de 2 ori pentru acelasi lucru? E posibil un astfel de scenariu? Sa platesc impozit de 2 ori statului si taxa notariala, facand in prezent succesiunea prima data dupa bunic( decedat 2005), cu mama si bunica drept mostenitori, si apoi inca o succesiune in care mama o mosteneste pe bunica? E absurd daca e asa...
Patrimoniul nu s-a diminuat in timp, vorbim de acelasi imobil si teren.

Va rog ajutati-ma cu un raspuns complet,
Multumesc mult!
Buna ziua,

Mama a fost unicul copil al bunicilor, ambii bunici au decedat la o diferenta de cativa ani. Nu s-a facut succesiune in nici unul dintre cazuri, dar avem domiciliul acolo atat mama cat si eu si fratele meu.
Pe terenul arabil detinut de bunici ( si pentru care nu aveau titlu de proprietate, actul in sine, insa la primarie figurau “pe rol”) sunt montate 2 sonde de extractie titei, pentru care primeau anual o chirie modica, in fiecare an reinnoindu-se contractul.
Dupa moartea bunicilor (au trecut aprox 8-10 ani de atunci), nefacand succesiunea, Petrom-ul nu a mai platit nici un fel de chirie, insa a continuat sa ocupe si sa exploateze terenul in cauza.
In tot acest timp mama a achitat impozitul pe cladiri si terenuri stabilit de primarie.

Inteleg ca in prezent mama ar trebui sa mearga la notar pentru a deschide succesiunea, ma tem insa de costurile ivite.
Ulterior obtinerii certificatului de mostenitor( care presupun ca va fi doar pentru ea, nu si pentru mine si frate), ar trebui sa actionam in instanta Petrom-ul, pentru ca ne-a lipsit de dreptul de a folosi terenul arabil ani la rand. Am aflat ca se ofera 1-2 RON/ mp/ an, ceea ce este extrem de putin. Am putea cere pretul pe mp pe care l-am fi obtinut dintr-o cultura specifica zonei? Pe cati ani retroactiv? Pot obtine si dobanzi?

Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, nu stiu cum ar trebui sa procedez, daca este corect rationamentul meu si nu am fonduri pentru a angaja un avocat. Sunt din Prahova.

Mentionez ca si tatal meu a decedat acum 2 ani, nu stiu daca influenteaza situatia cumva.